Jongeren van Aksa moskee delen 6 april weer rozen voor een ontmoeting uit

26 maart 2019
Jongeren van Aksa moskee delen 6 april weer rozen voor een ontmoeting uit

DORDRECHT - De jongeren van Aksa moskee in Dordrecht zullen 6 april tijdens de campagne "Hallo wij zijn Moslims" weer honderden rozen uitdelen in de binnenstad van Dordrecht. ,,Het gaat erom dat we naar elkaar kunnen glimlachen, dat we empathie kunnen creëren.", aldus Selim Tasgin in een persbericht namens de Moskee in Krispijn.

(eerder bericht van de Aksa Moskee over de actie van Moslim jongeren)

DORDRECHT - Moslims stellen zich voor en delen rozen uit. Op zaterdag 6 april beginnen de jongeren van de Aksa moskee Dordrecht verbonden aan Islamitische Stichting Millî Görüş (IGMG) een actie door heel Nederland. Onder het motto “Hallo, wij zijn moslims,“ willen zij  ook in Dordrecht het gesprek aangaan met hun medeburgers, zichzelf voorstellen, ontmoetingen laten plaatsvinden en de vooroordelen verminderen.

Persoonlijk contact met mensen is de meest natuurlijke en beste manier om begrip en ontmoetingen te bevorderen. Veel mensen hebben wegens het ontbreken van persoonlijk contact met moslims vaak een kritische, zo niet vijandige houding, ontwikkeld ten opzichte van moslims.

Daarom willen wij, Aksa moskee aan de Willemde Zwijgerlaan het directe en persoonlijke contact met onze medeburgers opzoeken, barrières opheffen en bruggen bouwen.

Het is simpelweg een aanbod om elkaar beter te leren kennen. De vrijwilligers van de  Aksa moskee willen de drempel tot contact verlagen, het gesprek opzoeken, ons voorstellen evenals vele leuke mensen leren kennen. In feite gaat het erom dat we naar elkaar kunnen glimlachen, dat we empathie kunnen creëren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.