Gemeente Dordrecht: veel tekortkomingen in vergunningaanvragen Chemours en DuPont

06 juni 2018
Gemeente Dordrecht: veel tekortkomingen in vergunningaanvragen Chemours en DuPont

DORDRECHT -De bedrijven Chemours en DuPont hebben een nieuwe milieuvergunning aangevraagd bij het bevoegd gezag: de provincie Zuid-Holland, . De DCMR beoordeelt de aanvragen namens de provincie. Zij heeft de gemeente Dordrecht gevraagd te adviseren op de vergunningaanvraag.

Samen met de gemeenten Papendrecht en Sliedrecht heeft Dordrecht het bureau MOB ingeschakeld om de aanvragen te analyseren. Ook de Dienst Gezondheid & Jeugd heeft de gemeente geadviseerd. De gemeente constateert een groot aantal tekortkomingen in de aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

De DCMR Milieudienst Rijnmond verzamelt alle reacties en adviezen van de betrokken overheden en zal beide bedrijven hierover nader berichten.

De inzet van de gemeente Dordrecht is en blijft het zoveel mogelijk terugdringen van de uitstoot van schadelijke stoffen, in het belang van een gezonde leefomgeving voor onze inwoners.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.