ZY Beats wint de Grote Prijs van Dordt DJ-Producer

26 maart 2019 door Hennie van der Zouw
ZY Beats wint de Grote Prijs van Dordt DJ-Producer

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag vond de finale van de DJ/producer-competitie Grote Prijs van Dordt plaats. De finalisten Glenn, YMB, Deejay Freestyle en ZY Beats streden om de titel en de bijbehorende prijzenpakketten. Dit is de uitslag:

ZY Beats - eerste prijs
De Dordtse DJ en producer ZY Beats viel op bij de jury en scoorde duidelijk het hoogste op het onderdeel ‘eigen producties’. Zijn hiphoptracks zitten vooral qua beats erg goed in elkaar en de jury ziet potentie in ZY als producer en DJ van een rapper of hiphopcollectief. Hij had deze finale ook een MC meegenomen en dat maakte het plaatje compleet. Hij wint een gig op de afterparty van Wantijpop, een gig in Bibelot, een eigen feestavond in de Popcentrale, een professionele fotoshoot, een promopakket en jaar lang gratis repeteren in de Popcentrale!

YMB - tweede prijs
Ook YMB komt uit Dordrecht en maakt zijn eigen harde drum'n'bass producties, maar speelt ook met dubstep en hardcore. YMB scoorde als één van de beste op zijn techniek en live mixing. Met zijn dikke breaks en knallende eigen tracks wint YMB de tweede prijs en daarmee een promopakket, professionele fotoshoot en 5 keer gratis repeteren in de Popcentrale.

Deejay Freestyle - derde prijs
De Rotterdamse DJ en producer draait en maakt eclectische urban. Hij heeft veel interactie met het publiek, is zeker niet verlegen en maakt er echt een feestje van. Hij wint de derde prijs en daarmee een gig op het urbanfeest Young Bizz in de Popcentrale en een Wildcard plekje op MayDay op 3 mei in Dolhuis.

Grote Prijs van Dordt
Dit jaar heeft de Grote Prijs van Dordt plaatsgevonden en daarmee ook de eerste editie van de DJ-producer-competitie. De bandcompetitie bestaat al langer, voorheen onder de naam Band Boost.
Deze competitie is nog niet afgelopen. De halve finale vindt plaats op 13 april en de finale op 11 mei in de Power Stage van Bibelot.

De Grote Prijs van Dordt is een productie van de Popcentrale en wordt mede mogelijk gemaakt door de Popunie Music Support.

Fotografe: Dewi de Vries.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.