UWV en Sociale Dienst Drechtsteden samen in werkgeverspunt Baanbrekend

18 november 2016
UWV en Sociale Dienst Drechtsteden samen in werkgeverspunt Baanbrekend

DRECHTSTEDEN - UWV en de Sociale Dienst Drechtsteden gaan samen optrekken om mensen met een uitkering aan het werk te helpen. Ze bundelen hun krachten in Baanbrekend Drechtsteden, een gezamenlijk aanspreekpunt voor werkgevers in de regio om voor hun vacatures de juiste kandidaten te vinden.

Gezamenlijk willen de organisaties in 2017 voor 1500 uitkeringsgerechtigden een baan vinden.
Tot nu toe waren het UWV en de Sociale Dienst Drechtsteden afzonderlijk van elkaar actief om mensen met een uitkering weer terug te brengen in het arbeidsproces. De Sociale Dienst Drechtsteden werkt al vijf jaar succesvol samen met de Randstad Groep in Baanbrekend Drechtsteden. Het UWV is nu tot dat samenwerkingsverband toegetreden.

Wethouder Peter Heijkoop van Dordrecht verwacht veel van de samenwerking. 'De economie trekt weer aan en werkgevers in de regio zijn op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Die kunnen wij ze bieden.

Daarmee helpen we honderden regiogenoten met een uitkering aan een baan.'

Het UWV ziet ook veel voordelen. 'Tot nu toe klopten we allebei afzonderlijk bij bedrijven aan. Voor werkgevers en onszelf was dat niet efficiënt', zegt regiomanager Gerard Jellema. 'Nu krijgen werkgevers één vast aanspreekpunt en kunnen wij ze de juiste kandidaat uit een groot bestand aanbieden. We adviseren werkgevers bovendien in één keer over de beschikbare regelingen en voordelen'.

Baanbrekend Drechtsteden maakt het voor werkgevers aantrekkelijk om mensen met een uitkering of arbeidsbeperking in te zetten. Werkgevers kunnen bij de adviseurs van Baanbrekend kosteloos terecht voor werving en selectie van geschikte kandidaten en krijgen vrijblijvend advies op maat. Waar nodig zorgt

Baanbrekend voor ondersteuning van kandidaten op de werkvloer of praktijkgerichte scholing.

Werkgevers kunnen direct een afspraak maken met één van de adviseurs van Baanbrekend Drechtsteden via het nummer 078-7708770 of via de website baanbrekenddrechtsteden.nl. Het kantoor van Baanbrekend Drechtsteden is gevestigd in het gebouw van de Sociale Dienst Drechtsteden aan de Spuiboulevard 298.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.