Elf kandidaten Baanbrekend Drechtsteden als zij-instromer aan de slag

01 maart 2017
Elf kandidaten Baanbrekend Drechtsteden als zij-instromer aan de slag

DORDRECHT - Op 6 maart viert Schilder^sCOOL Dordrecht feest. Die dag wordt namelijk gevierd dat elf kandidaten vanuit Baanbrekend Drechtsteden starten als zij-instromer. Zij beginnen aan een traject van zo'n anderhalf jaar dat uiteindelijk, indien succesvol wordt afgerond, zal resulteren in een baan als schilder.

Succesvolle pilot
De pilot 'Traject Zij-instromen van Schilders' wordt ondersteund door Baanbrekend Drechtsteden, het samenwerkingsverband voor werkgevers dat bestaat uit de Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland. De pilot is in vier regio's uitgezet; Rotterdam, Dordrecht, Amersfoort en Geldermalsen. Regio Dordrecht is het meest succesvol met elf kandidaten.

Het traject
Alle kandidaten starten met een traject dat bestaat uit 10 weken opleiding, een proefplaatsing bij een werkgever, een contract voor minimaal 6 maanden via Faber Personeelsdiensten, scholing en nog een contract voor minimaal 6 maanden, ook weer via Faber Personeelsdiensten. Eind 2018 beschikken de kandidaten over een certificaat schilder niveau 2 inclusief VCA- en Hoogwerkerscertificaat.

Scholingsvoucher
Aan het opleiden, de diverse cursussen (VCA- en Hoogwerkerscursus), kleding en handgereedschap zijn kosten verbonden. Alle kandidaten ontvangen een zogenaamde scholingsvoucher waarmee genoemde kosten worden gedekt. Faber Personeelsdiensten en Schilder^sCOOL hebben zich garant gesteld voor de uitbetaling van de scholingsvoucher.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.