Sportclub Emma herinnert Gemeenteraad via brief aan beloofd kunstgrasveld

30 oktober 2017
Sportclub Emma herinnert Gemeenteraad via brief aan beloofd kunstgrasveld

DORDRECHT - Afgelopen Vrijdag 27 oktober heeft het bestuur van Sportclub Emma een brief aan de Gemeenteraad van Dordrecht gestuurd waarin ze hen herinneren aan een in 2009 beloofd kunstgrasveld. Zie onderstaande tekst van de brief.

"Dordrecht, 27 oktober 2017

Gemeenteraad Dordrecht, T.a.v. de Griffie,

Betreft: Kunstgras.

Geachte leden van de gemeenteraad,

Het bestuur van SC Emma heeft vorig jaar september een officieel verzoek gedaan teneinde de mogelijkheden te onderzoeken om een kunstgrasveld aan te leggen op ons sportpark.

Het huidige zogenaamde 1000 uren trainingsveld, voldoet al zeker een aantal jaren niet meer. Dit seizoen hebben we al 4 dagen niet kunnen trainen omdat het veld te nat is en dan moet de echte herfst en winter nog beginnen.

Onze ervaringen van vorig seizoen bezorgen ons hoofdbrekens, toen bleek dit veld ook een aantal weken totaal niet bespeelbaar te zijn. Emma wordt hierdoor benadeeld ten opzichte van andere voetbalverenigingen die wel een kunstgrasveld hebben. En zodoende ook met extra kosten opgezadeld door het moeten huren van een zaal. Tevens hadden we op deze avonden geen kantine inkomsten.

De slechte staat van ons trainingsveld heeft er zelfs toe geleid dat ons A1 elftal van vorig seizoen is overgestapt naar GSC/ODS omdat daar wel bijna altijd kan worden getraind op kunstgras.

Wij hebben vorig jaar met de heer Van Bronckhorst van het Sportbedrijf gesproken over dit probleem. De heer Van Bronckhorst heeft aangegeven dat hij geen budget heeft om aan ons verzoek tegemoet te komen. Voorts is op 5 april 2017 een gesprek geweest tussen ondergetekende en de heren van der Zouwen en van Gerwen van het sportbedrijf waarbij de heren van de gemeente hebben toegezegd te kijken wat de mogelijkheden zouden zijn om op ons hoofdveld een kunstgrasveld aan te leggen. Via het sportbedrijf (de heer van de Zouwen) hebben wij vernomen dat een kunstgras op ons hoofdveld niet via hen kan worden gerealiseerd, misschien wel op ons trainingsveld. Dit geeft echter totaal geen oplossing.

Nu wij bij de gemeente (sportbedrijf) geen gehoor vinden, richten wij ons tot u als volksvertegenwoordigers.

In het verleden is ons toegezegd (2009)dat wij als laatste voetbalvereniging aan de beurt zijn voor een kunstgrasveld. Door deze belofte niet na te komen zijn we ernstig teleurgesteld in de gemeentelijke overheid. Wij gaan er van uit dat de overheid uitgaat van behoorlijk bestuur en dat ze haar beloftes na komt. Dat houdt in dat we van mening zijn dat we recht hebben op een kunstgrasveld tegen de zelfde voorwaarden als waar voor kunstgras is aangelegd en verhuurd aan andere voetbalverenigingen. Dit houdt in dat de gemeente op haar kosten een kunstgrasveld aanlegt en dat wij daarvoor dezelfde huurprijs betalen als de andere voetbalverenigingen. Als geen ander begrijpen wij dat de euro’s maar 1 keer kunnen worden uitgegeven, doch gezien de berichtgevingen in de media lijkt het ons niet zo moeilijk dat er goedkopere oplossingen mogelijk moeten zijn om het gemeenschapsgeld verantwoord uit te geven als dat de gemeente nu van plan zou zijn.

Nogmaals, ons huidige trainingsveld is per 2018 aan vervanging toe.

Wij verzoeken u dus om het college aan te spreken op haar beloftes en de huidige ongelijke situatie voor ons op te heffen.

Ondergetekende is niet voornemens om zich als vereniging te gronde te laten richten omdat de gemeente hun geld voor sportaccommodaties op een verkeerde dan wel scheve manier uitgeven.

Nogmaals onze vereniging ondervindt –evenals OMC- nu al de negatieve gevolgen voor onze slechte trainingsaccommodatie.

U alvast dankend voor de te nemen moeite verblijven wij met sportieve groet,

L.J. Teunissen, Voorzitter SC Emma."

Tot zover de brief van het bestuur van Sportclub Emma.

Bron foto: SC Emma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.