Schaakclub Dordrecht 1 pakt kampioenschap in de hoofdklasse van distrikt

27 maart 2019
Schaakclub Dordrecht 1 pakt kampioenschap in de hoofdklasse van distrikt

DORDRECHT - Schaakclub Dordrecht is met het eerste team de eerste nieuwe regio-kampioen geworden in het district Rotterdamse Schaakbond (RSB).  Door de splitsing tussen de landelijke competitie (KNSB) en het distrikt  (RSB) zijn er twee los van elkaar staande competitie ontstaan. In het seizoen 2018-2019 werd Dordrecht 1 in de slotronde door een overwinning op Shah Mata onbereikbaar voor de concurrentie. Met 14 uit 9 kwam het Dordtse team aan een keurig eindrapport voor de eerste plaats in de RSB-hoofdklasse.

Dordrecht 1 speelt met bijna hetzelfde team in de landelijke tweede klasse en in de hoofdklasse RSB. De vaandeldrager is in de twee teams de enige internationaal meester (IM) van Dordrecht, Mark Timmermans.

In het verleden volgde na een kampioenschap promotie naar de landelijke competitie. Dordrecht 1 is nu een nieuwe kampioen.

Op de website van schaakclub Dordrecht staat het volgende bericht om de achterban te laten delen in het succes: Schrijver is PR bestuurslid Ton Slagboo:

D1 KAMPIOEN van de RSB

Het vlaggeschip van SCD is Kampioen van de Hoofdklasse RSB !!! En dat al in het 1e jaar van de splitsing KNSB / RSB ....

Een unieke prestatie, waarvoor vanaf deze plek en uiteraard het bestuur de felicitaties aan spelers, teamleiding en toch ook de supporters.

Gisteravond gierden de zenuwen rond in het fraaie clublokaal van Sha Mata in Charlois. De supporters John, Ben, Ton en Adri werden meegezogen in een roller-coaster van wel / niet kampioen. Dat duurde tot de laatste minuten, toen Joop het beslissende halfje professioneel op het bord liet bijschrijven.

De details van deze enerverende wedstrijd zullen ongetwijfeld binnenkort op deze site te lezen zijn en uiteraard ook met foto's in het volgende Digiblad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.