Laatste zoon van Dordrecht, Kors Monster, krijgt speciale avond met taart

28 maart 2019
Laatste zoon van Dordrecht, Kors Monster, krijgt speciale avond met taart

DORDRECHT - De vier zonen van Dordrecht, die 1918 als geboortejaar deelden, maakten veel los in de stad. Op vrijdagavond 29 maart wordt de verjaardag van de laatste en vierde zoon gevierd: componist KORS MONSTER.

Otto Dicke (mei), C.Buddingh (augustus) en Aart Alblas (september) gingen Kors Monster voor.

Het plab voor aandacht voor de vier zonen van Dordrecht werd voor de zomer van 2016 gelanceerd in het Stadhuis van Dordrecht. Loco-burgemeester Piet Sleeking ontving toen mensen met een speciale band met de vier zonen.

Op 29 maart 2019 is er sprake van een zekere afronding, want het jaar van de dochters is al begonnen.

Kors Monster:

Datum Tijd Locatie Info
29/03/2019 20.00 - 22.00 uur Trinitatiskapel, Vriesestraat 22, Dordrecht Gratis

Kors Monster werd geboren op 27 december 1918. Hij was muziekdocent en dirigent en zijn hele leven is hij actief geweest als componist.

Tijdens deze avond krijg je een kijkje in zijn leven aan de hand van een interview met zijn zoon Jaap Monster. Marjoleine Schaap (sopraan), Wieke Karsten (dwarsfluit), Jeroen Bon (dwarsfluit) en Caecilia Boschman (piano) voeren een aantal van zijn werken uit.

Het belooft een bijzondere avond te worden in de Trinitatiskapel. Kom langs op vrijdag 29 maart vanaf 20.00 uur. De taart staat klaar!

Ongeveer honderd jaar geleden werden vier markante persoonlijkheden geboren: schrijver Kees Buddingh', beeldend kunstenaar Otto Dicke, verzetsstrijder Aart Alblas en musicus Kors Monster.

Deze vier Zonen van Dordrecht stonden voor de vrijheid van denken en leven. Ieder van hen was trots op hun stad Dordrecht. Tijdens drie voorgaande edities van Taart met... hebben we al aandacht besteed aan Buddingh', Dicke en Alblas. Als laatste van de vier Zonen van Dordrecht is Monster aan de beurt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.