Scholieren christelijke basisschool Het Kristal planten alsnog bomen in de Elzen

28 maart 2019
Scholieren christelijke basisschool Het Kristal planten alsnog bomen in de Elzen

DORDRECHT - Op de jaarlijkse boomfeestdag ging het planten van bomen in De Elzen niet door, vanwege het slechte weer. Maandag 25 maart is het de leerlingen van de christelijke basisschool Het Kristal uit Sterrenburg alsnog gelukt het feestje te vieren en hebben De Elzen groener achter kunnen laten.

Boswachterij De Elzen krijgt 1600 nieuwe bomen. Afgelopen maandag hebben vijftig scholieren er alvast een paar honderd geplant. Dat gebeurde in boswachterij De Elzen, aan de Nieuwe Veerweg bij de Viersprong.

Productiebos
Boswachterij De Elzen is rond 1990 aangelegd. Het is bedoeld als recreatiegebied voor de Dordtenaren, maar ook als productiebos. Daarom staan de bomen er vaak nog in rechte lijnen. Veel van deze bomen zijn essen. Die komen van nature in Nederland voor en leveren waardevol hout. In de afgelopen jaren zijn heel veel essen aangetast door de essentaksterfte. De ziekte is helaas meestal dodelijk. Veel essen zijn daarom het afgelopen jaar al gekapt. Dat biedt ruimte voor nieuwe bomen.

Minder saai
Er is gekozen voor inheemse bomen zoals eik, haagbeuk, beuk en lijsterbes, en wat struiken: meidoorn, sleedoorn, Gelderse roos en liguster. Hierdoor wordt het bos een stuk natuurlijker én minder saai. Dat is niet alleen voor mensen aantrekkelijker, maar ook voor veel dieren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.