Iedere maandag afval prikken in de Vogelbuurt in ruil voor zakgeld

28 maart 2019
Iedere maandag afval prikken in de Vogelbuurt in ruil voor zakgeld

DORDRECHT - Zwerfafval is een probleem waar iedereen last van heeft. Het ziet er vies uit en bovenal duurt het lang voordat het verdwenen is. Om ervoor te zorgen dat de wijk schoon en aantrekkelijk blijft is het belangrijk dat er wordt opgeruimd.

Daarom gaan kinderen uit de Vogelbuurt iedere maandagmiddag van half vier tot half vijf zwerfafval prikken in de wijk. De kinderen nemen de verantwoordelijkheid om mee te helpen voor een schonere wijk.

De kinderen die meehelpen met schoonmaken krijgen iedere week een Vogelmunt. Dit is een munt die ondermeer uitgegeven kan worden bij Speeltuin Oosterkwartier, filmhuis The Movies en kringloopwinkel De Nieuwe Hoop. Zij kunnen bijvoorbeeld een entreekaartje, een bioscoopkaartje of nieuwe spullen kopen. Ieder muntje staat gelijk aan een euro.

Het Vogelnest heeft deze activiteit gerealiseerd met hulp van duurzaamheidscentrum Weizigt, die hen de materialen uitlenen, de gemeente Dordrecht en uiteraard filmhuis The Movies, kringloopwinkel De Nieuwe Hoop en Speeltuin Oosterkwartier.

Kom jij ook op maandag afval prikken voor een schonere wijk en een extra zakcentje? Er wordt verzameld om half 4 op het Vogelplein voor koffiebar Nestcafe.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.