Dordrecht werkt samen met grond-, weg- en waterbouwers

29 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Dordrecht werkt samen met grond-, weg- en waterbouwers

DORDRECHT - Betere samenwerking, voorkomen van fouten en een optimale inzet van mensen en materieel. Dat is het streven van de gemeente Dordrecht en de aannemers in de grond- weg- en waterbouw (GWW) in de regio. Om dit te bereiken hebben ze donderdag 28 maart een intentieovereenkomst ondertekend.

Dordrecht wil de komende jaren 4000 extra woningen bouwen in de bestaande stad. Dit vereist grote inspanningen op het gebied van de openbare ruimte en de mobiliteit. Ook moet rekening worden gehouden met aanpassingen voor het klimaat, met de energietransitie en de circulaire economie. De gemeente en de aannemers willen deze uitdaging samen aangaan.

In de overeenkomst worden een aantal punten vastgelegd:
• efficiënt en effectief samenwerken;
• het voorkomen van faalkosten;
• het makkelijker toepassen van innovaties;
• het beperken van de overlast voor bewoners en gebruikers;
• het meer inzetten van jongeren en andere instromers in de opleidingen voor de bouw en infra.

De overeenkomst is ondertekend door burgemeester Wouter Kolff en voorzitter Albert Martinus van de stichting rondom GWW (kring Dordrecht). Hierin werken 18 regionale aannemers samen. De overeenkomst is naar het voorbeeld van Rotterdam, waar de Stichting Rondom GWW al meerdere jaren samen met de gemeente Rotterdam samenwerkt aan genoemde verbeteringen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.