Teus zeemt ’s nachts de ramen van het brugwachtershuisje bij de Prins Hendrikbrug

29 april 2018
Teus zeemt ’s nachts de ramen van het brugwachtershuisje bij de Prins Hendrikbrug

DORDRECHT - Wie zeemt er nu ’s nachts de ramen, zou je denken, als je deze foto ziet. Het is brugwachter Teus, die een tijdje geleden intrek heeft genomen in het brugwachtershuisje bij de Prins Hendrikbrug.  De aanleiding van de boenbeurt is een half leeggedronken milkshake, die iemand tegen het  huisje gooide. Na buiten gesopt te hebben, is Teus binnen verder gegaan. Hij heeft besloten een jaartje te vertoeven in het kleine huisje. Alleen, Teus is niet echt, het is een pop!

De nieuwe bewoner van het brughuisje is een creatie van de Dordtse kunstenaar Jan Stroeve. Teus zit in het huisje voor het project Overbruggen, waarbinnen kunstenaars de leegstaande  brugwachtershuisjes hergebruiken voor hun artistieke ideeën.

Teus zit niet stil, elke maand doet hij iets anders in het huisje. Hierbij reageert hij op zijn omgeving. Op zijn facebookpagina kun je zien wat hij zoal uitspookt: www.facebook.com/Brugwachter-Teus-492983474436715/

Tekst: Ton vermeulen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.