Brugwachter Teus wordt vermist

04 oktober 2018
Brugwachter Teus wordt vermist

DORDRECHT - “Vermist, brugwachter Teus”, staat op het pamflet op het brugwachtershuisje op de Prins Hendrikbrug. “Brugwachter Teus heeft naar alle waarschijnlijkheid op maandag 1 oktober zijn woning op de Prins Hendrikbrug in overspannen toestand verlaten.” Veel mensen zijn inmiddels gewend geraakt aan de pop Teus en missen hem. Teus woont hier sinds april van dit jaar.

In zijn huisje is het rommelig. Dat is niks voor Teus, die elke maand iets anders uitvoert in zijn huis. Het was wachten wat de pop deze maand uit zou gaan voeren, maar helaas hij is er niet. Teus mag nog tot april volgend jaar in het huisje wonen, voor het project Overbruggen.  Hierbij blazen kunstenaars nieuw leven in de nagenoeg nutteloos geworden brugwachtershuisjes. Teus is een creatie van de Dordtse kunstenaar Jan Stroeve.

Op de facebookpagina van Teus kun je zien wat hij zoal uitspookt en of hij al terug is: www.facebook.com/Brugwachter-Teus-492983474436715/

Tekst: Ton Vermeulen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.