Overbruggen – serie over Dordtse Brugwachtershuisjes bij RTV Dordrecht

05 december 2018
Overbruggen – serie over Dordtse Brugwachtershuisjes bij RTV Dordrecht

DORDRECHT - Tegenwoordig worden vrijwel alle bruggen op afstand bediend. Brugwachtershuisjes hebben hun functie dus eigenlijk verloren. Zo ook die in het centrum van Dordrecht. Daar kwam verandering in met de start van het project ‘Overbruggen’. De huisjes werden onder handen genomen door zes lokale kunstenaars. Zij gaven een eigen invulling aan de kleine ruimtes.

Cameraman en programmamaker Robert Kraak maakte een serie over deze kunstobjecten. Die serie is van 11 tot en met 14 december te zien op TV Dordrecht. Eind 2016 raakte Kraak bij het project betrokken nadat hij er een stukje in de krant over had gelezen. “Ik ken de huisjes wel en was benieuwd wat de kunstenaars ervan zouden maken”. In totaal volgde hij de inrichting van vier van de huisjes, die bij de Draaibrug, de Prins Hendrikbrug, de Riedijksbrug en de Engelenburgerbrug.
Kraak wilde met deze serie niet alleen het kunstproject in beeld brengen, maar vooral ook de lokale kunstenaars die er achter zitten. “Het was leuk om te zien hoe de kunstenaars ermee omgingen en ook te zien wat voor reacties voorbijgangers gaven”.

De serie is vanaf 11 december dagelijks te zien op TV Dordrecht, de website en YouTube. Het project ‘Overbruggen’ duurt tot en met november 2019. Er is een route langs alle huisjes uitgestippeld. Een kaartje daarvan kan worden opgehaald bij VVV Dordrecht.

Foto’s: RTV Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.