Brugwachter Teus verhuist naar Den Bosch

01 april 2019
Brugwachter Teus verhuist naar Den Bosch

DORDRECHT -Hij zwaait de mensen uit in het brugwachtershuisje bij de Prins Hendrikbrug. De pop Teus heeft heel wat avonturen beleefd in zijn geliefde huisje, maar nu is het tijd om te verhuizen. Samen met Henk gaat hij als brugwachter naar de Hinthamerbrug in Den Bosch.

“Dank voor al die jaren dat jullie gebruik hebben gemaakt van ’mijn’ Prins Hendrikbrug. Zorgen jullie goed voor deze prachtbrug? En eh.. ook een beetje voor elkaar?”, schrijft Teus in zijn afscheidsbrief op het raam van het huisje. Hij pakt hier zijn spullen in. Elke maand deed hij iets anders in zijn huisje. En het was steeds genieten om te zien wat hij uitvoerde. Veel mensen zullen hem missen. Op zijn facebookpagina zijn al tientallen reacties op zijn vertrek. De pagina houdt hij overigens aan.

Teus heeft in het huisje gewoond voor het project Overbruggen.  Hierbij blazen kunstenaars nieuw leven in de nagenoeg nutteloos geworden brugwachtershuisjes. Teus is een creatie van de Dordtse kunstenaar Jan Stroeve.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.