FC Dordrecht wint krankzinnig duel dankzij Feyenoord-huurlingen

02 april 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft na een krankzinnige slotfase drie punten uit het vuur gesleept bij FC Volendam. De ploeg van Claudio Braga won door een goal in blessuretijd van Feyenoord-huurling Joël Zwarts, met 3-4.

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie had niet veel tijd nodig om te ontbranden. Binnen drie minuten werd er namelijk al gescoord. Dordrecht kwam via de in goede vorm verkerende Oussama Zamouri op voorsprong.

Nog geen kwartier later had Volendam daar echter een antwoord op. Jari Vlak wist de score gelijk te trekken. Tot en met vlak voor rust was het wachten op het volgende doelpunt. Door een duidelijke overtreding in het strafschopgebied, kreeg Daniël Breedijk de kans om zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong te schieten. Hij faalde niet: 1-2. Vlak daarna werd er afgefloten voor de rust.

Nog meer goals
Na rust lag de bal ook weer snel in het net. Dit keer was het Dani van der Moot die FC Volendam weer op voorsprong kon schieten. En die goal bleef verrassend lang op het bord staan.

Totdat Feyenoord-huurling Crysensio Summerville zijn ploeg weer op voorsprong kon zetten. Daar kon 'Dordt' alleen niet lang van genieten. De ingevallen Cas Peters maakte heel snel alweer gelijk: 3-3.

Tóch nog een overwinning
Maar het kwam voor FC Dordrecht toch nog goed. De ingevallen Joël Zwarts kon in blessuretijd van de wedstrijd Dordrecht tóch nog aan de drie punten helpen.

Scoreverloop
3'   0-1 Oussama Zamouri
15' 1-1 Jari Vlak
45' 1-2 Daniël Breedijk (strafschop)
50' 2-2 Dani van der Moot
85' 2-3 Crysensio Summerville
88' 3-3 Cas Peters
90' 3-4 Joël Zwarts

Bron: RTV Rijnmond.