Grote uitslaande brand bij Peute Recycling

01 april 2019
Grote uitslaande brand bij Peute Recycling

DORDRECHT - Maandagavond 1 april, even voor 20.00 uur, is er brand uitgebroken bij een papierrecyclingsbedrijf aan de Veerplaat. De brandweer is met veel materieel ter plaatse en onderweg. De rook trekt richting de N3.

Om extra water bij de brand te krijgen is een aantal grote brandweerpompen opgeroepen uit omliggende plaatsen. Ook de blusboot komt ter plaatse. De rookpluim is in de wijde omgeving zichtbaar, waaronder Sliedrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Alblasserdam.

Om de rookverspreiding in kaart te brengen zijn drie meetploegen gealarmeerd. Om de effecten van de rookverspreiding en de uit de rook vallende roetdeeltjes goed te bestrijden is coördinatiealarm GRIP 2 afgekondigd. Er zijn veel kijkers bij de brand, maar daardoor krijgen hulpdiensten minder ruimte. Kom dus niet ter plaatse kijken.

De meetploegen meten onder andere bij de gevangenis die in de rook ligt. Daar is de ventilatie uitgeschakeld. Ook in Zwijndrecht wordt een meetploeg ingezet.

Heeft u overlast van de rook? Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit!

Update 21:27: Een politiehelikopter is aanwezig en brengt de brand van bovenaf met onder andere een warmtebeeldcamera in beeld.

Er is grote inzet van brandweermaterieel. Inmiddels zijn 12 tankautospuiten ingezet, er staan 2 hoogwerkers opgesteld, de blusboot is aanwezig, 2 schuimblusvoertuigen en 2 grote pompen. Vanuit andere plaatsen wordt bezetting van materieel in onze regio gegarandeerd.

Het is niet de eerste keer dat Peute Recycling is getroffen door een brand. De vorige keer was ongeveer 6 jaar geleden, op 7 mei 2013, zie link onder. Dit was echter wel een kleinere brand dan de huidige.

Foto: Boaz Höhle

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.