Burgemeester sluit pand Dubbeldamseweg Zuid vanwege vondst geruimde hennepplantage

04 april 2019 door Hennie van der Zouw
Burgemeester sluit pand Dubbeldamseweg Zuid vanwege vondst geruimde hennepplantage

DORDRECHT - Tijdens een controle van de politie zijn restanten van een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen in meerdere ruimten van een woning aan de Dubbeldamseweg Zuid. Al het aangetroffen materiaal voor het kweken van hennep, en/of de hennep(planten) is inbeslag genomen en vernietigd. Het pand is door burgemeester Wouter Kolff gesloten tot dinsdag 2 juli 2019.

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Verzwarende omstandigheden
Als voor de eerste keer softdrugs in een woning worden aangetroffen, volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Echter bij bijzondere verzwarende omstandigheden kan de burgemeester deze waarschuwing overslaan en direct over gaan tot sluiting van het pand. Vanwege de omvang van de geruimde hennepkwekerij, het professionele karakter, het feit dat vrijwel de gehele woning was ingericht voor de productie van hennep, het illegaal afnemen van elektriciteit en de indicaties van eerdere oogsten, is het pand voor drie maanden gesloten. De verdachten (huurders van de woning) hebben daarnaast geprobeerd de ontdekking van het misdrijf te voorkomen door het afval van de hennepkwekerij te dumpen in openbaar gebied.

Prioriteit
De aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit van de gemeente en de politie. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.  

De eigenaar van de woning heeft medewerking verleend aan de sluiting.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.