Finaliste uit Dordrecht bij de Miss Teen of Zuid-Holland verkiezing

05 april 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Van Milou Burgemeister, finaliste bij de verkiezing van Miss Teen of Zuid-Holland ontvingen we het volgende verhaal:

'Ik ben Milou Burgemeister en ik ben finaliste bij Miss Teen of Zuid-Holland. Ik ben 16 jaar en ik kom uit Dordrecht, in februari werd ik via instagram gescout voor Miss Teen of Zuid-Holland en toen heb ik me ingeschreven. Daarna werd ik gebeld of ik naar de casting wilde komen. Bij de casting werd ik uitgekozen en mocht ik op 13 april aanstaande in Rotterdam in de finale staan.

Ik zit zelf nog op de Middelbare School in mijn examenjaar van de MAVO. Na de MAVO wil ik iets gaan doen met politiek omdat ik vind dat ik een hele sterkte eigen mening heb en ik vind dat er meer aandacht besteed moet worden aan de opwarmingsproblematiek van de aarde.

Deze Miss verkiezing is verdeeld in twee groepen, Miss Beauty of Zuid-Holland en Miss Teen of Zuid-Holland. Miss Beauty of Zuid-Holland is voor de finalisten van 18 tot 26 jaar en Miss Teen of Zuid-Holland is voor de finalisten van 15 tot 18 jaar. Omdat ik 16 ben doe ik mee aan Miss Teen.

Veel mensen denken dat een miss verkiezing alleen maar om uiterlijk draait en als ik eerlijk ben dacht ik dat aan het begin ook een beetje. Maar uit deze ervaring blijkt dat dat helemaal niet zo is. Waar wij momenteel mee bezig zijn, is zoveel mogelijk geld ophalen voor de Linda Foundation.

De Linda Foundation is een goed doel dat gezinnen steunt in Nederland, die het financieel moeilijk hebben en geeft die gezinnen bijvoorbeeld met kerst een kerstpakket, dat soort bijdragen wat ik persoonlijk een super goed initiatief vind, want vaak denken mensen dat er bijna geen armoede is in Nederland, terwijl dat nog steeds veel voorkomt. Daarvoor kunnen de finalisten acties organiseren om geld op te halen, zo heb ik met een paar meiden samengewerkt voor een bloemen bedrijf en hebben wij samen maarliefst €1300,- opgehaald.

Ook moeten wij filmpjes maken voor ondere andere Earth Hour, International Women’s Day en Koningsdag. Daarmee maak je kans dat dit op het youtube kanaal van Miss Beauty of The Netherlands komt.

Nu zijn wij heel druk bezig met de voorbereiding voor de finale op 13 april, we zijn druk aan het oefenen op onze oefendagen. De sfeer tussen de meiden is super gezellig en er hangt totaal geen spanning wat ik super fijn vind, want je hoort wel eens van die verhalen dat meiden met miss verkiezingen wel eens gemeen kunnen doen. Op de oefendagen oefenen wij bijvoorbeeld de dansjes, loopjes, de vragenronde en posities op het podium.

Ik kijk heel erg uit naar de finale, natuurlijk ben ik ook wel een beetje zenuwachtig maar dat hoort erbij. Er kan ook nog op mij gestemt worden door ‘Poll Zuidholland Milou’ te sms’en naar 3010, daarmee maak ik meer kans op de titel Miss Teen of Zuid-Holland en steunt u mij in de finale.'

Tot zover het verhaal van Milou Burgemeister uit Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.