Zaterdag 6 april ontvangt Ben Corino de Dordtse onderneemster en eigenaar van Stripwinkel Sjors, Ineke Horst

05 april 2019 door Hennie van der Zouw
Zaterdag 6 april ontvangt Ben Corino de Dordtse onderneemster en eigenaar van Stripwinkel Sjors, Ineke Horst

DORDRECHT - Zaterdag 6 april ontvangt Ben Corino de Dordtse onderneemster en eigenaar van Stripwinkel Sjors, Ineke Horst.

Sinds 1975 is zij verbonden aan stripwinkel Sjors. Die zij eerst samen met haar man Udo Max runde. In 1980 belandde zij in het huidige pand op de Tolbrug/Scheffersplein. Na het overlijden van haar man in 1992 zette zij hun stripwikel voort.

De winkel, tegenover het beeld van Arie Scheffer, is een vertrouwd Dordts stadsbeeld. Voorzien van afbeeldingen op de voor en zijgevel van bekende stripfiguren. De klanten komen van heinde en ver voor nieuwe strips en collector intem verzamelingen. Landelijk geniet Stripwinkel Sjors bekendheid in de stripwereld.

Met Ineke gaat Ben Corino in gesprek over haar stripwinkel, de wereld en de magie van de stripalbums. In deze uitzending zal zijn vergezeld worden door haar zoon Dimitri die tot voor kort de neven stripwinkel DrieDertien op de Voorstraat runde.

In het tweede uur is er de aandacht voor de actualiteit uit Dordrecht en de Drechtsteden.

De Dichter van dienst is Jan van der Geer

Het derde uur staat in het teken van de politiek en de actualteit aan de Politieke Stamtafel.

Studio De Witt van 10.00 u - 13.00 u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal 1083 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Bron foto: Google Streetview.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.