The Passion wordt voorafgegaan met een mars tegen eenzaamheid

09 april 2019
The Passion wordt voorafgegaan met een mars tegen eenzaamheid

DORDRECHT - Eenzaamheid is één van de grootste problemen in Nederland. Maar liefst bijna de helft van de Dordtenaren geeft aan zich eenzaam te voelen, volgens de gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen GGD-en, CBS en RIVM. Het thema van The Passion dit jaar is dan ook niet voor niets "Je bent niet alleen". In dit kader wordt er, voorafgaand aan The Passion op 18 april, de mars tegen eenzaamheid georganiseerd door het Leger des Heils. Ook vindt er een outdoor-campagne door de gemeente plaats, om eenzaamheid onder de aandacht te brengen van Dordtenaren.

De mars tegen eenzaamheid is een gezamenlijke tocht, waarin vanaf het Kromhout 110 naar de stad wordt gelopen. Samen met personeel, cliënten, vrijwilligers, buren en andere stadsbewoners wordt zo duidelijk gemaakt dat je niet alleen bent en dat je met elkaar één bent. Voor de tocht is er wat warms te eten en te drinken. De tocht begint om 18:00 uur bij het Kromhout 110.  

Pop-up kerk
The Passion wordt dit jaar live vanuit Dordrecht uitgezonden. Dit televisiespektakel, met het paasverhaal in een modern jasje, houdt de stad al een tijdje bezig. Op tal van plaatsen worden hiervoor activiteiten georganiseerd, die vaak in het kader staan van het thema “Ik ben niet alleen”. Opmerkelijk is de pop-up kerk, die op het pleintje bij de Hema en Costes komt te staan, waar muziek is en waar je in gesprek kunt gaan met elkaar. Op de Visbrug is verder de Bijbelbus te vinden, waar een gratis bijbel af te halen is.

Outdoor-campagne
Vandaag, op dinsdag 9 april om 12.30 uur, start een outdoor-campagne bij het bord op de Spuiboulevard (voor ingang Intree). Wethouder Peter Heijkoop (Zorg & Welzijn) helpt daar mee om een doek over het bord te hangen. Er komen 6 verschillende beelden op doeken, die worden verdeeld over de 17 verkiezingsborden, die in de stad staan. Sommige beelden zijn dus op meerdere borden te zien.

De doeken hangen 3 weken vóór de verkiezingen van het Europees Parlement en keren ná de verkiezingen nog 3 weken terug in het straatbeeld. De campgane moet Dordtenaren meer bewust maken van het begrip eenzaamheid en mensen aanzetten meer naar elkaar om te zien.

Op donderdag 18 april wordt de Passion om 20:30 uur op NPO 1 uitgezonden en op NPO Radio 2. Het wordt georganiseerd door de EO en KRO-NCRV.

Meer informatie over alle acitiviteiten omtrent the Passion is te vinden op https://www.jebentnietalleen.nl/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.