Stichting Anders: "De gróte wens voor een heel ‘gewoon’ dagje uit"

27 december 2017
Stichting Anders: "De gróte wens voor een heel ‘gewoon’ dagje uit"

DORDRECHT - Een dagje uit. Voor de meeste van ons een vanzelfsprekendheid. Maar niet voor de hoofdpersonen uit dit verhaal; een groep ex-dakloze mensen die samen met partners van Stichting Anders een geweldige dag bezorgd kregen.

(Over)leven
Het Leger des Heils begeleidt een groep ex-dakloze mensen. Gewone mensen die tot voor kort geen dak boven het hoofd hadden. Mensen die gewend zijn om te óverleven in plaats van gewoon te leven. De begeleiding zou ze graag een dagje uit geven om de groep een verzetje te geven en als beloning voor de vooruitgang die ze maken. Helaas zijn er bij zowel de groep als de organisatie geen middelen voor.

De grote wens van een uitje
Na rondvraag binnen de groep bleek hun grootste wens om ergens te gaan eten én om naar de film te gaan. Stichting Anders ging natuurlijk met liefde aan de slag met deze mooie hulpvraag en dook hun netwerk in. Ze vonden al snel Bakkerij van der Sterre uit Dordrecht bereidt om de groep te verwelkomen voor een lunch. Ook benaderden we de Dordtse Bioscoop The Movies. Eigenaar Geert kwam al snel met een enthousiaste reactie. Het stukje financiën dat nog overbleef werd opgevangen door partner BVP Verpakkingen. Alles bij elkaar een geweldig team ondernemers die dit vanuit eigen middelen wilde laten slagen.

Je mag er zijn
Laatst was het dan zover en ging de groep met elkaar op pad in centrum Dordrecht. Te beginnen met een heerlijke lunch in de bakkerij waar iedereen zelfs nog een cadeautasje meekreeg met iets lekkers. Vervolgens trok de groep richting de bioscoop waar ze ook hartelijk werden ontvangen en plaats mochten nemen in de filmlounge . Natuurlijk was er popcorn en een snack in de pauze. Sommigen waren al 20 jaar niet meer in een bioscoop geweest en keken hun ogen uit. Al met al een heerlijke middag vol ontspanning. Maar de grootste waarde van deze middag was nog wel het feit dat ze even ‘gewoon’ mochten zijn. Ze werden niet weggestopt in het hoekje van een restaurant of gemeden door andere gasten, maar ze mochten er gewoon zijn.

Heel gewoon
Stichting Anders is heel dankbaar dat ze mochten bijdragen aan deze mooie verbinding tussen mensen. Mensen met een bijzonder leven, maar die er heel gewoon mogen zijn.

De foto’s bij dit verhaal zijn gemaakt door vrijwilligster Lisette den Hollander. Om privacy redenen wilde niet iedereen op de foto.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.