Stichting Anders: 'Als de moed je in de schoenen zakt'

01 maart 2019
Stichting Anders: 'Als de moed je in de schoenen zakt'

DORDRECHT - Deze oudere man woont samen met zijn twee honden in Dordrecht. Hij is hier een aantal jaar geleden komen wonen nadat hij zijn vorige huis moest verkopen. De afgelopen jaren zijn niet makkelijk geweest voor hem. Hij kreeg drie jaar geleden een beroerte waar hij maar moeizaam van opknapt. Revalideren viel zwaar en meneer loopt nog steeds erg moeizaam. Toen het bedrijf van zijn baas failliet ging, verloor hij ook nog zijn baan. Hierdoor belandde hij in een moeilijke situatie op financieel gebied en moest zijn huis verkopen en verhuizen. Dit was noodzakelijk om de schuldsanering in te kunnen. Een sociaal netwerk heeft hij maar heel beperkt.

De moed zakt hem in de schoenen
Gelukkig krijgt meneer sinds een aantal maanden ambulante begeleiding van het Leger des Heils. Zijn begeleider diende begin deze maand een hulpvraag voor hem in. Door zijn financiële situatie heeft meneer geen geld voor nieuwe schoenen. In de schoenen die hij nu draagt zitten gaten, waardoor hij natte voeten krijgt als hij buiten de honden uitlaat. Dit kost hem al veel moeite omdat hij zo lastig loopt met zijn wandelstok. Zijn begeleider vroeg ons of wij iets voor deze meneer konden betekenen. Wij zijn hiermee direct aan de slag gegaan.

Steuntje in de rug
Toen wij het verhaal van deze meneer deelden met onze partner Sluimer Schoenen in Sliedrecht, gaven zij aan hem graag te willen helpen. Er is een afspraak gemaakt en meneer kwam samen met de begeleider naar de winkel. Hier kreeg hij van de medewerkers een nieuw paar stevige schoenen. Daarnaast gaven ze hem een paar sokken, schoen poets en een schoenlepel. Hij nam de schoenen en spullen emotioneel in ontvangst en was er stil van. ‘Dat deze goede mensen nog bestaan’ had hij later tegen zijn begeleider gezegd. Dit betekent veel voor hem, nu kan hij zonder natte voeten te krijgen weer naar buiten. Uit dankbaarheid gaf hij de eigenaresse van Sluimer Schoenen een dikke zoen!

Dit verhaal is geschreven door Elian van Hemmen.
De foto’s zijn doorgestuurd door de begeleider van Meneer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.