Stichting ANDERS verbindt mensen met hulpvragen aan bedrijfsleven

10 april 2019 door Hennie van der Zouw
Stichting ANDERS verbindt mensen met hulpvragen aan bedrijfsleven

DORDRECHT - Dordrecht is een stad waar mensen naar elkaar omzien. Zo ook via het werk van Stichting ANDERS. De stichting verbindt hulpvragen van kwetsbare Dordtenaren aan ondernemers die hiervoor in actie willen komen met hun eigen product, dienst of talent.

Initiatiefnemer Robert de Heer: “Mensen zijn enorm bereid om elkaar te helpen. Het probleem is alleen dat we elkaars nood en eenzaamheid niet altijd zien. Daar proberen wij met ANDERS iets tegen te doen. De hulpvragen die wij binnenkrijgen verbinden wij aan het bedrijfsleven. Die komen daar met grote bereidheid en zonder factuur voor in beweging. Dat is prachtig om te zien.

Er gebeurt ontzettend veel. Van hoveniers die een tuin onderhoudsvrij maken voor een bewoonster met reuma, tot advocaten die een juridische casus oppakken voor een kwetsbaar gezin. Zo verbinden wij twee werelden die elkaar gaan zien en waarderen voor wie ze zijn. Dat is naastenliefde die écht in de praktijk wordt gebracht.

Pay it Forward
Bij ANDERS geloven we dat geven niet arm maar zelfs rijk maakt. Dat maken we concreet door de hulpvrager uit te dagen om iets terug te doen wat binnen zijn mogelijkheden ligt; een goede daad voor iemand anders. Mensen besluiten bijvoorbeeld hun buren te helpen met een klus in huis. Of ze koken voor iemand in de wijk. Prachtige verbindingen van mensenlevens.”

Het thema van The Passion 2019 ‘Je bent niet alleen’, sluit schitterend aan op het werk van de stichting. Door het werk staan mensen er niet meer alleen voor en mogen ze zelf ook een helpende hand bieden aan in hun eigen omgeving waardoor mooie contacten ontstaan.

Het Kansfonds en de KRO-NCRV maakten een prachtig filmpje over een van de ondersteuningen uit het werk van ANDERS waarin een kapperszaak, op steenworpafstand van de locatie van The Passion, een kwetsbare Dordtenaar een knipbeurt geeft. Je vindt het filmpje, en meer informatie, op de website en facebookpagina van stichting ANDERS.
www.stichtinganders.nl

*Quote in de kantlijn*:
“Mensen zijn enorm bereid om elkaar te helpen. Het probleem is alleen dat we elkaars nood en eenzaamheid niet altijd zien.”

Tekst: Jeannette Nederlof

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.