Online stemronde en Jury- & Publieksdebat voor zoektocht naar Tegel van Dordt

11 april 2019 door Hennie van der Zouw
Online stemronde en Jury- & Publieksdebat voor zoektocht naar Tegel van Dordt

DORDRECHT - Wat wordt dé tegelwijsheid van Dordt? Dordrecht bepaalt. Een Ode aan de Synode waarbij Dordtenaren een nieuw monument voor de stad maken. Wat zeggen we? Welke woorden verbinden ons eiland?

Sinds november 2018 hebben honderden Dordtenaren hun favoriete tegelwijsheden ingediend op www.detegelvandordt.nl. Nu is het aan Dordrecht om te bepalen welke uitspraken uiteindelijk vereeuwigd zullen worden in de bestrating van het pleintje bij het Achterom.

Vanaf 1 april kon iedereen een Top 3 van favoriete uitspraken indienen via www.detegelvandordt.nl/stemmen. 13 april worden de stemmen geteld en zal een Top 30 ontstaan van favoriete uitspraken. Er zijn dus nog een aantal dagen om jouw Top 3 door te geven.

De Bibliotheek AanZet heeft ook een jury ingeschakeld om een Top 30 te creëren. In de jury zit onder andere een wethouder, de directeur van Dordrecht Marketing, een prominente journalist, de schrijver van het boekje ABCDordt en andere invloedrijke en betrokken Dordtenaren. 13 april is er dus een 'Publieks Top30' en een 'Jury Top 30' bekend.

15 April organiseert De Blauwe Kamer in samenwerking met DOOR het Jury- & Publieksdebat. Deze gratis en interactieve avond begint om 19:00 en zal worden geopend met de presentatie van de Jury en hun Top 30. Diverse leden van de jury komen aan het woord om de door hen verkozen Top 30 te motiveren.

Ook het aanwezige publiek krijgt de kans om gekozen wijsheden te motiveren. Zit jouw spreuk bij de Top 30 en wil je de jury of de aanwezigen overtuigen dat jouw uitspraak dé tegelwijsheid van Dordt moet worden? Grijp dan de microfoon en motiveer je woorden.

Rond 20:30 zal de jury in beraad gaan. Aan hun de opdracht om uit de Top 30 geselecteerd door het publiek de 12 beste wijsheden te kiezen. Het publiek kan op hun beurt via interactieve stemrondes laten weten welke wijsheden uit de Top 30 van de jury door moeten naar de laatste stemronde.

Iedereen die maandagavond 15 April die tussen 19:00 en 22:00 bij DOOR binnen komt mag meestemmen. Uiteindelijk blijft er na 15 april een Top 24 over. Met deze 24 wijsheden zal een laatste stemronde worden georganiseerd via het internet en hieruit zal blijken welke tegelwijsheden in de bestrating van Dordt zullen worden opgenomen.

Voor het zover is kan iedereen tot 13 april een top 3 indienen via www.detegelvandordt.nl/stemmen en is iedereen maandagavond 15 april vanaf 19:00 welkom in DOOR aan de Spuiboulevard 220 om deel te nemen aan het Jury- en Publiekdebat.

WANNEER: Maandag 15 April
HOE LAAT: 19:00 tot 22:00
WAAR: DOOR, Spuiboulevard 220 - Dordrecht
TOEGANG: Gratis

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.