Robotarm op het Hof wordt aantal keer stilgezet vanwege onderhoud

12 april 2019 door Hennie van der Zouw
Robotarm op het Hof wordt aantal keer stilgezet vanwege onderhoud

DORDRECHT - De robotarm die op het Hof in Dordrecht de Statenbijbel uitschrijft zal binnenkort een aantal keer stilgezet worden. Dit heeft te maken met onderhoud. Er moet volgens planning regulier onderhoud gepleegd worden aan de robotarm. Dit onderhoud zou gelijk vallen met Pasen. Omdat dit niet handig is, wordt het onderhoud naar een later tijdstip verschoven.

Door het latere onderhoud is het wel noodzakelijk dat de robotarm een aantal keer rust neemt. Hij zal daarom maandag 15 t/m vrijdag 19 april stilstaan, van circa 17.00 uur 's middags tot circa 8.30 uur de volgende ochtend. Zo is hij overdag in ieder geval wel werkend te bewonderen.

Zowel het stilzetten als het onderhoud hebben geen invloed op het verdere verloop van het project. De robotarm schrijft daarna weer verder en zal de Bijbelteksten gewoon afmaken.

De robotarm is al vanaf november 2018 bezig om de Statenbijbel te kalligraferen. Het is een project van het Duitse kunstenaarscollectief robotlab en door Het Hof van Nederland naar Dordrecht gehaald, in het kader van Synode400. Net als een monnik in het scriptorium tekent de robot de kalligrafische lijnen met hoge precisie. Deze installatie is voor het eerst in Nederland te zien.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.