GroenLinks komt op voor reizigers en personeel Qbuzz

19 maart 2019
GroenLinks komt op voor reizigers en personeel Qbuzz

DRECHTSTREEK - Met de dienstverlening van Qbuzz worden mensen de bus uit gepest. Niet alleen de reizigers, maar ook de chauffeurs lijden daar onder. Het ziekteverzuim is met 10% tot 20% extreem hoog. Dat bleek tijdens het inloopspreekuur van GroenLinks in Dordrecht.

GroenLinks vindt dat de dienstverlening na een nieuwe concessie zou moeten verbeteren, niet verslechteren. De fractie roept Zuid-Holland dan ook op snel verbeteringen door te voeren om een neerwaartse spiraal te voorkomen. GroenLinks Statenlid en lijsttrekker Berend Potjer: “Het is nog veel erger dan wij dachten. Mensen zijn het echt helemaal zat en geven de moed op. Ook de chauffeurs worden er moedeloos van en melden gebreken niet meer. Ze waren dan ook heel blij dat GroenLinks hun problemen serieus neemt en hadden constructieve ideeën om het openbaar vervoer in Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden concreet te verbeteren.”

GroenLinks roept de provincie dan ook op om snel verbeteringen door te voeren, bijvoorbeeld bij de verbinding tussen Gorinchem-Utrecht, via de dorpen Arkel, Meerkerk en Lexmond. Die lijn is opgeheven en reizigers moeten nu bij knooppunt A27 overstappen en daarvoor met gevaar voor eigen leven de snelweg oversteken om over te stappen.

Sliedrecht en Papendrecht zijn op zondag bijvoorbeeld nauwelijks bereikbaar met het OV.  Potjer: 'we zien nu dat mensen toch weer vaker de auto nemen in plaats van de bus, dat is precies wat we niet willen. Het openbaar vervoer moet een volwaardig alternatief zijn, minstens zo aantrekkelijk als de auto als het gaat om prijs en reistijd. Veel mensen hebben ook geen auto, die moeten ook kunnen reizen wanneer zij dat willen.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.