Eerste plaats waterbus Dordrecht-Rotterdam in OV-Klantenbarometer

15 april 2019
Eerste plaats waterbus Dordrecht-Rotterdam in OV-Klantenbarometer

DORDRECHT - De waterbus op het traject Dordrecht-Rotterdam valt in de prijzen. In de jaarlijkse OV-klantenbarometer behaalden ze over het jaar 2018 een eerste plaats. De OV-klantenbarometer is een landelijk onafhankelijk onderzoek onder reizigers in het stads- en streekvervoer.

De waterbus krijgt een hoog rapportcijfer, een 8,5. Reizigers zijn tevreden over de zitplaats, reissnelheid, vriendelijkheid van de medewerkers, het gemak bij het instappen en het kopen van een vervoersbewijs. Ruimte voor verbetering is er ook, bijvoorbeeld de informatie over vertragingen.

CROW-KpVV voert jaarlijks het onderzoek OV-Klantenbarometer uit, eind 2018 voor de 18e keer. Het is een grootschalig landelijk onderzoek naar de mening van reizigers over het stads- en streekvervoer. Het landelijke algemene oordeel, een 7,71, is het hoogste sinds 18 jaar. Het gebruiksgemak van de OV-chipkaart blijft gelijk met een 8,2. Verder valt op dat voor het derde opvolgende jaar het oordeel stijgt over klantvriendelijkheid van het personeel (naar 7,8), rijstijl van de bestuurder (7,7), stiptheid van de rit (7,6) en prijs (5,7).

Tot 2040 is de verwachting dat de vraag naar goed OV fors stijgt. In de steden naar verwachting met wel 30-40 procent.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.