Elektrisch treintje door Dordrecht: mensen plezier geven bij zien van omgeving

24 maart 2017
Elektrisch treintje door Dordrecht: mensen plezier geven bij zien van omgeving

DORDRECHT - Op 2 juni gaat er een treintje door Dordrecht rijden. Het stel Jan Prins en Anne-Marie Ponsen voert nog gesprekken met partners en dan is het wachten op de vergunning. Het zal een bijzondere attractie zijn, als het eenmaal rijdt. In de weekenden heeft de elektrische trein een vaste route en doordeweeks is het af te huren.

“Een paar jaar terug hadden we het treintje op een beurs gezien en tegen elkaar gezegd: “Als het rustiger wordt en we minder werk hebben, gaan we het doen””, vertelt Anne-Marie. “Pas zagen we het treintje weer en zeiden: “We gaan het gewoon doen”. Ik werk al jaren in het onderwijs, daar ben ik gewend om dingen te regelen en te organiseren.” Jan gaat de trein besturen en heeft de nodige ervaring als chauffeur. “De laatste 25 jaar heb ik mijn eigen bedrijf in de reclame”, vertelt Jan. “Daarvoor zat ik op trajecten van de Snelle Vliet op een VIP touringcar, dat was ook leuk om te doen.” Jan kan zijn reclamewerkzaamheden voortzetten, naast het werk bij het treintje. Anne-Marie krijgt meer tijd, omdat ze met pensioen gaat.

Route door oude binnenstad
De route van de trein gaat vanaf het Centraal Station, naar het VVV, vandaar door de oude binnenstad, langs monumenten, verschillende musea en ook de Biesbosch wordt niet vergeten. Wel hangt de route af van de vergunning die is aangevraagd. “In het weekend kunnen de mensen de hele dag mee met het treintje”, vertelt Jan. “En ze kunnen ook een uurtje meerijden”, vult Anne-Marie aan. “Er zullen wel heel veel toeristen bij zijn, er komen steeds meer toeristen naar Dordrecht. Doordeweeks kunnen groepen boeken: een team van een bedrijf, trouwerijen of familiereünies. Dat kan in combinatie met een koffie en gebak, lunch of diner en museumbezoek.” ”We passen het aan, aan de wens van de klant”, vervolgt Jan. “Er zijn al aanvragen binnen. Gisteren belden ze voor een bedrijfsuitje.”

Proefritje
“Voor de opening op 2 juni maken we een proefritje”, vertelt Anne-Marie. “Om te kijken wat je tegen kan komen. Ik ben gastvrouw en vertel kort waar we langsrijden, wat er te bezichtigen is. Doordat we het samen doen, hebben we een persoonlijke benadering. Het moet gezellig worden, het moet een feestje worden. We doen het voor het contact met mensen. We willen mensen plezier geven bij het zien van de omgeving, bij het mooie hier.” De trein is ook rolstoeltoegankelijk. Jan heeft er een oprijplaat in laten maken. “Dat is juist zo mooi, om die mensen uit hun isolement  te halen”, zegt Anne-Marie enthousiast. “Daarom gaan we ook naar bejaardenhuizen. Sommigen zijn al jaren niet meer in de stad geweest.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.