De Groene Lintjes 2015 zijn in aantocht

04 juni 2015

DORDRECHT - De afgelopen weken heeft GroenLinks Drechsteden weer vele nominaties voor de Groene Lintjes 2015 ontvangen, in de categorieën “Duurzaam Voedsel” en “Duurzame Doorzetters”. Met de Groene Lintjes wil GroenLinks Drechtsteden mensen die zich inzetten voor duurzaamheid en milieu in de regio in het zonnetje zetten.

Deze week is de stemming geopend! Er kan gestemd worden door alle inwoners van de Drechtsteden via https://drechtsteden.groenlinks.nl

Feestelijke uitreiking
Zaterdag 6 juni worden de winnaars bekend gemaakt. Dit gebeurt vanaf 14:00 uur in café Merz in Dordrecht. Na de uitreiking is er tijd voor een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Vragen en contact
Voor meer informatie kun je mailen naar de afdeling GroenLinks Drechtsteden via GLDrechtsteden@gmail.com .

De genomineerden:

Duurzaam Voedsel
● Bij Nobel's brood​ kun je terecht voor mooi Frans landbrood, handgevouwen en veelal op steen gebakken. Naast brood verkopen zij ook regionale (en veelal biologische) producten van boeren uit Zuid­Holland en Zeeland.
Daantje kookt vega ​biedt snelle, eenvoudige, maar wel biologische en volledig plantaardige lekkernijen aan de Nieuwstraat.
Heer & Meester ​is Biologisch en eigentijds. Met een gloednieuwe koffiebar in het hart van Dordrecht verwennen zij de inwoners van Dordt verwennen met biologische koffies, vers ijs en andere lekkernijen.
● De eerste sociale moestuin van Papendrecht, De Moesmolen​, biedt een gedeelde tuin voor en door buurtbewoners, zowel wat betreft het bewerken als de opbrengst. Ook de Voedselbank is betrokken.

Duurzame Doorzetters
Zon op Zwijndrecht ​is een coöperatie die ruim 200 zonnepanelen wil plaatsen op het dak van de nieuwbouw van het gemeentehuis. Inwoners die in de omgeving van het gemeentehuis wonen, kunnen deelnemen in de coöperatie en worden eigenaar van de zonnepanelen.
Gerard Los ​is de voorzitter van het Duurzaamheidsplatform Zwijndrecht, een platform bestaande uit burgers, bedrijven en organisaties in Zwijndrecht dat duurzaamheid binnen Zwijndrecht wil stimuleren.
De Textielfabrique ​biedt een kleine maar groeiende collectie duurzame kwaliteitsstoffen en garens voor ontwerpers en textielliefhebbers. De Textielfabrique biedt materiaal dat zorgvuldig is geselecteerd op kwaliteit en duurzame productiewijze en biedt ook inspirerende textielworkshops.
Wereldwijven: ​Waarom gaan ontwerpers naar verre landen voor de ambachtelijke uitvoering van hun ontwerpen, terwijl in Nederland mensen wonen die afkomstig zijn uit deze landen en deze ambachten ook beheersen? Deze gedachtegang lag ten grondslag aan Wereldwijven. Zij leggen contact met vrouwen met verschillende culturele achtergronden, wonend in de regio Dordrecht.
● Maandag 19 mei werd de eerste Dordtzaam Transitie agenda ​overhandigd aan wethouder Rik van der Linden, van o.a. duurzaamheid en milieu. Een tiental Dordtenaren heeft samen met Urgenda het afgelopen jaar deel genomen aan het visievormingsproces gericht op de verduurzaming van Dordrecht de komende 20 jaar
Fair Only.
Fair Only is sinds 2011 het bedrijf van organisatie­ antropologe Thirza Monster. Zij neemt graag het voortouw in de dynamische wereld van duurzaamheid door te verbinden, communiceren, inspireren en kennis te delen met een breed publiek. De missie van Fair Only is om zoveel mogelijk mensen, bedrijven en instellingen te inspireren en bewegen tot en in duurzaamheid.
● De Leefwerf Biesbosch ​van Elio Barone is een prachtig burgerinitiatief waarbij een combinatie gemaakt wordt van wonen en werken aan boord van monumentaal varend erfgoed, gekoppeld aan duurzaamheid, opleidingen, zelfredzaamheid bij hoogwater in een openbaar toegankelijke haven
waar ook ruimte is voor watersport en jachten. Dit integrale concept is een totaal nieuwe benadering om pro­actief te handelen ten opzichte van de dreigende leegloop van havens in Nederland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.