ROC Da Vinci College ontvangt de gouden Schoolkantine Schaal

17 april 2019 door Hennie van der Zouw
ROC Da Vinci College ontvangt de gouden Schoolkantine Schaal

DORDRECHT - Het Da Vinci College heeft de gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat het Da Vinci College zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De schaal werd op dinsdag 16 april, tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine, persoonlijk uitgereikt door de Schoolkantine brigadier van het Voedingscentrum.

Het Da Vinci College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van studenten valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt.

Het Da Vinci College heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

‘We zijn trots op het behaalde resultaat dat past bij de visie van het Da Vinci College. Vanuit het project Gezonde School hebben we naast Voeding ook aandacht voor Roken, Alcohol en Drugs en gaan we dit jaar aan de slag met het thema Welbevinden.’, aldus Patrick Dingenouts, facilitair manager.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.