Dordtse band Sun Rider heeft releaseparty van EP III op Big Rivers

07 juli 2017
Dordtse band Sun Rider heeft releaseparty van EP III op Big Rivers

DORDRECHT - Om er alleen naar te kijken is al genieten. Het knalgroene vinyl met prachtig artwork van Eriko MontFuji, waarop de muziek van de nieuwe EP III  van Sun Rider is geperst.  De Dordtse band grijpt hun optreden op Big Rivers aan om hun nieuwe werk te  releasen. Dat feestje vindt plaats op 14 juli om 21.30 uur op de Merz stage, aan de Korte Kalkhaven.

Een intro met gesproken woord van Frank Fish, vormt het eerste nummer van de EP. Daarna knalt de band er drie harde stonersongs uit. Vooral de rauwe en tegelijkertijd melodieuze zang van Michael valt daarbij op. Een echte stonerfan kan niet om deze EP heen.

Vijftien jaar dezelfde bezetting
De band heeft al vijftien jaar dezelfde bezetting  en heeft zich laten beïnvloeden door  Kyuss, QOTSA, Motorhead, Red Fang, Orange Goblin, Black Sabbath and Led Zeppelin.  Eerder maakten ze onder de naam Headhaunter een mix van hardcore en metal en waren tijdens de optredens steeds een energieke sensatie. Sun Rider is inmiddels ook buiten Nederland bekend, onder andere door een tour door heel Europa.

De EP III volgt Fuzz Mountain op. De band wilde de fans niet te lang laten wachten op nieuw materiaal en besloten tot de uitgave van de EP met een oplage van 250. Hij is ook digitaal te downloaden. De EP is gratis te beluisteren op https://sunrider1.bandcamp.com/

De band bestaat uit:
Mark Stevens - Guitar/Vocals
Michael Philippo - Vocals
Gert-Jan Kruijthoff - Guitar
Giel van Arkel - Bass
Erik Reppel - Drums

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.