Nog één nacht slapen dan is de Passion

17 april 2019
Nog één nacht slapen dan is de Passion

DORDRECHT - Op Witte Donderdag, drie dagen voor Pasen, wordt de Passion gehouden in Dordrecht. Het grote podium wat hiervoor gebouwd is in het Maartensgat lijkt inmiddels klaar te zijn.

Het evenement The Passion en het televisieprogramma The Passion zijn deels geïnspireerd door het Engelse evenement de Manchester Passion. Een televisieregistratie hiervan wordt ieder jaar op Goede Vrijdag 2006 door BBC Three uitgezonden.

Jacco Doornbos, directeur van het productiebedrijf Mediawater, haalde dit evenement naar Nederland en ontwikkelde het tot het televisie-evenement The Passion. De eerste Nederlandse versie van The Passion werd op Witte Donderdag 2011 gehouden op de Markt in Gouda en rechtstreeks uitgezonden op de televisie (NPO3).

Het bleek heel succesvol en sindsdien wordt er jaarlijks op Witte Donderdag een nieuwe editie gehouden en live uitgezonden op NPO1.The Passion is een samenwerkingsproject van de omroepen EO en KRO-NCRV, diverse non-profitorganisaties, kerken en de Dordtse gemeente. De samenwerkende organisaties zien in het evenement een missionaire kans om aandacht te besteden aan Pasen. Voor de gemeente is het tv-evenement vooral een manier van stadspromotie van Dordrecht.

Foto's: Wim van de Pol.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.