Remwegdemonstratie in de Bankastraat

01 september 2017
Remwegdemonstratie in de Bankastraat

DORDRECHT - Op woensdag 6 september zal in de Bankastraat een remwegdemonstratie worden georganiseerd. Dit zal plaatsvinden van 14:00 tot 15:00 uur bij de kruising met de Riouwstraat tussen de huisnummers 12 en 62. Gedurende die tijd zal de Bankastraat voor het verkeer zijn afgesloten.

De remwegdemonstratie wordt georganiseerd door de bewonersgroep Bankastraat in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. VVN huurt een professionele partner in voor de demonstratie, die met een speciaal voor dit doel bestemde auto wordt uitgevoerd.

De bewonersgroep zet zich sinds 2014 in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in de Bankastraat. Het doel van de demonstratie is om te laten zien dat de kans op ongelukken sterk wordt verkleind als met name  automobilisten en motorrijders zich houden aan de geldende maximale snelheid van 30 km per uur. Wie dit met eigen ogen eens wil zien is van harte uitgenodigd om op 6 september vanaf 14:00 uur te komen kijken. Het is veilig voor publiek, want die zal achter het remgedeelte staan.

Eén van de bewoners vertelt: “Nu is de praktijk dat de Bankastraat meer een racebaan is dan een veilige straat in een woonwijk. Bij een eerdere actie met een lasergun werd binnen een half uur een snelheid van 74 km per uur gemeten. Dat is lang niet de hoogste snelheid, die ooit is gehaald in deze straat.”

Op 19 september zal door de gemeente een bijeenkomst in De Linde worden georganiseerd. Hiervoor heeft de gemeente de bewoners van de Bankastraat en omliggende straten uitgenodigd. Dan zullen de wensen van bewoners worden geïnventariseerd en een groep bewoners zal samen met de gemeente de voorstellen verder uitwerken tot een concreet plan.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.