Aanleg Warmtenet: Herstelwerkzaamheden Oranjelaan-Bankastraat starten 18 april; werkzaamheden Jagerweg

16 april 2018
Aanleg Warmtenet: Herstelwerkzaamheden Oranjelaan-Bankastraat starten 18 april; werkzaamheden Jagerweg

DORDRECHT - Eind januari dit jaar is de warmteleiding ter hoogte van de Oranjelaan-Bankastraat door een externe partij onherstelbaar beschadigd. Daarom moet HVC een nieuwe warmteleiding aanleggen tussen de Bankastraat en Stooplaan. Deze werkzaamheden kan gecombineerd worden met de lopende werkzaamheden van de gemeente op de Oranjelaan.

HVC werkzaamheden van 18 april t/m  medio juni 2018
De warmteleiding wordt middels een open ontgraving aangelegd. De bestrating wordt in fases opengebroken om een sleuf te graven. In de sleuf wordt de warmteleiding aangelegd. Vervolgens wordt de sleuf dichtgemaakt en de bestrating hersteld. Na het testen wordt de warmteleiding aangesloten op het warmtenet. Daarna gaat HVC de tijdelijke warmtecentrale op het Vogelplein verwijderen.

De werkzaamheden starten op 19 april 2018 en duren naar verwachting tot medio juni 2018. In geval van onverwachte (weers-)omstandigheden kunnen de werkzaamheden en/of werktijden uitlopen. Wijzigingen worden gemeld op www.warmtenetdordrecht.nl.

Verkeersmaatregelen vanaf 18 april 32018
Tijdens de werkzaamheden wordt de Oranjelaan tussen de Bankastraat en Stooplaan in fases afgesloten. Per fase wordt een omleiding ingesteld die met borden vooraf wordt aangekondigd. De overige omleidingen staan op www.warmtenetdordrecht.nl. De omleidingen van de busdiensten staan op www.arriva.nl.

Tijdens de afsluiting van het kruispunt Oranjelaan-Bankastraat komen extra parkeerplaatsen aan de Oranjelaan.

De Jagerweg tussen Leeuwstraat en Holwardastraat  afgesloten:
maandag 23 april t/m vrijdag 18 mei
De aanleg van een warmteleiding van de Blaauwweg naar de Leeuwstraat vordert goed. Op 23 april gaat een volgende fase in. Dan start de aanleg van een warmteleiding op De Jagerweg tussen de Leeuwstraat en de Holwardastraat. De bestrating wordt opengebroken. Er wordt een sleuf gegraven waarin de warmteleiding wordt aangelegd. Vervolgens wordt de sleuf dichtgemaakt en de bestrating hersteld.

Van 23 april tot en met 18 mei wordt De Jagerweg tussen de Leeuwstraat en Holwardastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er worden omleidingen ingesteld via de Copernicusweg, Blaauwweg en Eulerlaan. Deze omleidingen worden vooraf met borden aangekondigd en aangeduid. De omleidingen van de busdiensten staan op www.arriva.nl.
Gemotoriseerd verkeer van en naar de Meteoriet wordt omgeleid via de Minnaertweg.

Verkeersremmende maatregelen op de  Minnaertweg
Op de Minnaertweg worden op een aantal plekken verkeersremmende maatregelen genomen. Dat is nodig om het verkeer in die straat tijdens de omleidingen in veilige banen te leiden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.