Brett Zuijdwegt (DeetosSnel) vertrekt naar PKC

26 april 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Korfbalster Brett Zuijdwegt maakt de overstap naar PKC/SWKGroep uit Papendrecht. De 20-jarige talentvolle speelster komt over van het Dordtse DeetosSnel. Ook Groen Geel en landskampioen Fortuna/Delta Logistiek hadden interesse in de speelster.

De scorende dame heeft lang getwijfeld over haar toekomst, maar haar keuze viel dus op de club van trainer Daniël Hulzebosch.

Zuijdwegt staat te boek als één van de grootste damestalenten van Nederland en kwam uit voor een meerdere nationale jeugdteams.

Afgelopen jaar won ze met Oranje Onder 21 nog goud op het WK en promoveerde ze met DeetosSnel naar de Korfbal League. Mede daarom was Zuijdwegt genomineerd voor de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018. Dit zaalseizoen degradeerde zij met DeetosSnel echter wel weer naar de Hoofdklasse.

Bij PKC, dat 13 april nog de Korfbal League-finale verloor van Fortuna/Delta Logistiek, kondigde Suzanne Struik gisteren al aan te stoppen met korfbal. Zuijdwegt is daarmee mogelijk haar opvolgster.

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.