Burgemeester Kolff reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Foort

02 oktober 2017
Burgemeester Kolff reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Foort

DORDRECHT - Op zondag 1 oktober reikt burgemeester mr. A.W. Kolff een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw E.O. Foort. De uitreiking vindt plaats na de maandelijkse kerkdienst om 14.30 uur in de Lutherse Kerk (Trinitatis Kapel), Vrieseweg 20 te Dordrecht.

Mevrouw Foort heeft zich sinds haar komst in 1970 van Suriname naar Dordrecht ingezet voor de Surinaamse gemeenschap. Ze sloot zich aan bij de Evangelische Broedergemeente in Rotterdam-Centrum en nam het initiatief tot het afleggen van huisbezoeken. Mevrouw heeft zich sterk gemaakt voor een vestiging van de kerk in Dordrecht. Omdat er destijds geen locatie voor de diensten voorhanden was, stelde mevrouw Foort haar eigen huiskamer beschikbaar totdat er een jaar later een geschikte locatie gevonden werd. Inmiddels bestaat de kerk 45 jaar en houdt sinds 40 jaar haar kerkdiensten in de Trinitatiskapel.Bij de Broedergemeente zet mevrouw zich al jaren in als vrijwilligster. Ze was coördinatrice van de werkgroep Dordrecht en medeoprichtster van het kerkkoor 'Gloria'. Ze was acht jaar lid van de Oudstenraad, het kerkbestuur, met als deeltaak diaconie. Vanuit haar achtergrond als onderwijzeres organiseerde mevrouw Foort in Rotterdam de kinderopvang tijdens kerkdiensten en andere jeugdactiviteiten, zoals de zondagschool.

Mevrouw Foort maakt nog steeds deel uit van het pastoraal team en bezoekt gemeenteleden thuis of in
het ziekenhuis. In Dordrecht is mede organisator van de maandelijkse diensten en het oogstfeest.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.