Koninklijke Onderscheiding voor grafisch vormgever, typograaf en architect de heer Nikkels

28 november 2017
Koninklijke Onderscheiding voor grafisch vormgever, typograaf en architect de heer Nikkels

DORDRECHT - Op zaterdag 25 november 2017 heeft burgemeester A.W. Kolff een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer W.J. Nikkels. Hij is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw geworden. De uitreiking vond plaats in het Dordrechts Museum tijdens zijn verjaardag en 50-jarig jubileum als grafisch vormgever, typograaf en architect.    

De heer Nikkels heeft een belangrijke en unieke bijdrage geleverd op het terrein van grafisch ontwerp, typografie en architectuur in de museale wereld. De kwaliteit van zijn werk is zowel nationaal als internationaal erkend. Naast docent heeft de heer Nikkels gewerkt als vormgever voor musea. Als architect was hij eindverantwoordelijk voor de verbouwing van het Dordrechts museum en voor de renovatie, inrichting en uitbreiding van het Museum Kurhaus in Kleve, Duitsland. De heer Nikkels is typograaf en publicist voor musea en instituten en werkzaam in binnen- en buitenland. Ook heeft hij een belangrijke invloed gehad op kunstenaarsboeken in Nederland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.