Koninklijke Onderscheiding voor Ben van der Klei

31 december 2017
Koninklijke Onderscheiding voor Ben van der Klei

DORDRECHT - Op zondag 31 december heeft burgemeester Kolff een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Ben van der Klei. De uitreiking vond plaats tijdens het Oudejaarsconcert van het Dordrechts Philharmonisch Orkest in Schouwburg Kunstmin aan de Sint Jorisweg.

Ben van der Klei heeft sinds 20 jaar afwisselend de functies van voorzitter, secretaris en bestuurslid van het Dordrecht Philharmonisch Orkest bekleed. Hij heeft in samenwerking met het gemeentebestuur plannen ontwikkeld en uitgewerkt voor de bouw van een nieuw muziekcentrum aan de Spirea. Dit gebouw is in 2001 door toenmalig burgemeester Bandell geopend. Door dit nieuwe gebouw en door de inzet van Ben is de "Phil' uitgegroeid tot één van de top harmonieorkesten van Nederland.

In 2004 heeft Ben een benefietconcert georganiseerd om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de Tsunamiramp. Dit deed hij in samenwerking met topmuzikanten van het Koninklijk Concertgebouworkest uit Amsterdam en de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Er is destijds een groot bedrag ingezameld om aan de slachtoffers te kunnen schenken.
Ben van der Klei is ook freelance redacteur bij magazine 'De Groene Baret'.

Onderstaande foto's: Wim van de Pol.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.