Koninklijke Onderscheiding voor Ton Figee voor vijftig jaar IKAA inzet

02 december 2018
 Koninklijke Onderscheiding voor Ton Figee voor vijftig jaar IKAA inzet

DORDRECHT - Op zondag 2 december om 11.15 uur reikt burgemeester Kolff een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer A.H. Figee. De heer Figeee (Ton) werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn 50-jarige belangeloze inzet voor de Stichting Interkerkelijke Kommissie Aangepaste Arbeid (IKAA) in Dordrecht. De plechtigheid vond plaats na de kerkdienst, die begon om 10.00 uur, in de aula van het Insula College, Koningstraat 294, 3319 PH te Dordrecht.De heer Figee is sinds de oprichting, 50 jaar geleden, betrokken geweest bij de Stichting Interkerkelijke Kommissie Aangepaste Arbeid (IKAA). Deze Stichting organiseert wekelijks kerkdiensten voor mensen met een verstandelijke beperking en wordt gedragen door zes verschillende kerkgenootschappen in Dordrecht. De heer Figee is begonnen als vrijwilliger. In 1972 werd hij penningmeester en heeft sindsdien diverse bestuursfuncties vervuld. Hij regelt mede de financiën, zodat de Stichting onafhankelijk kan functioneren van de deelnemende kerken. Daarnaast regelt de heer Figee mede het vervoer van en naar de locatie, zodat ook mensen vanuit de tehuizen aanwezig kunnen zijn bij de kerkdiensten.

Foto's: Wim van de Pol.

-.-

(info IDAA)

De letters I.K.A.A. staan voor Interkerkelijke Kommissie Aangepaste Arbeid.

De Stichting bestaat sinds 1968 en organiseert wekelijks diensten waarin de Bijbelse Boodschap op eenvoudige wijze doorgegeven wordt, afgewisseld met zang, gebed en ontmoeting. Uniek in Nederland omdat de I.K.A.A. niet voortkomt uit een instelling, maar gedragen wordt door verschillende kerkgenootschappen.

Deelnemende kerken zijn de PKN (Dordrecht en Dubbeldam), De Vrij Evangelische Gemeente, De Christelijk Gereformeerde Kerk Zuidhoven en de Baptisten Gemeente.

De diensten worden gehouden in de aula van het Insulacollege aan de Koningstraat 294 te Dordrecht, naast Dubbelmonde.

Eens in de twee maanden zijn we te gast in een van de deelnemende kerken. Dan is er geen dienst in het Insulacollege.

Een dienst van de I.K.A.A. wordt gemiddeld door ruim 100 mensen bezocht, door mensen met soms een verstandelijke beperking, maar ook door gezinnen met kinderen en anderen die het in de “gewone” kerken allemaal wat te ingewikkeld vinden. De diensten zijn gebaseerd op de liturgie zoals die in veel protestantse kerken vorm krijgt, maar kennen een ontspannen uitvoering. De diensten vangen aan om 10.00 uur en duren ongeveer 50 minuten. Daarna zingen we enkele verzoekliederen, vieren de verjaardagen en drinken met elkaar koffie, thee of limonade. Om ongeveer 11.15 uur gaat men weer naar huis.
U bent van harte uitgenodigd om één of meerdere diensten bij te wonen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.