Remonstrantse gemeente viert 50-jarig organisten jubileum Margriet den Hartog

29 april 2019 door Hennie van der Zouw
Remonstrantse gemeente viert 50-jarig organisten jubileum Margriet den Hartog

DORDRECHT - Op zondag 12 mei vindt in de Remonstrantse kerk te Dordrecht een feestelijke  kerkdienst plaats ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van organist Margriet den Hartog. Aan deze dienst, die als thema heeft ‘Zolang wij ademhalen’ werken mee de Remonstrantse Cantorij en De Witt Academy, beide o.l.v. Yvonne Peters, mezzo-sopraan Sylvia Peters, alt-mezzo Léonie Korff en Daphne Euser en Peer Greve, trompet.  Voorganger is ds. Marjo den Bakker. De dienst begint om 15 uur.

Margriet den Hartog speelde haar eerste kerkdienst op 11-jarige leeftijd. Toen zij veertien jaar oud was trad zij officieel toe aan het team van organisten in de Christelijke Gereformeerde Zuidhovenkerk. In de tachtiger jaren was zij tevens enkele jaren organist in de Doopsgezinde kerk en werd zij later organist in de – toen nog Gereformeerde – Stephanuskerk en gelijktijdig tweede organist in de Wijnstok in Dubbeldam.
In 2001 werd zij de opvolger van organist Jan Hol in de Remonstrantse Gemeente.
Naast haar werk als kerkorganist en haar docentschap begeleid zij veel koren.
Na haar orgelstudie aan het Rotterdams Conservatorium studeerde zij klavecimbel en basso continuo. Het basso continuo spel is, naast het spelen in kerkdiensten haar grote passie.

Zondag 12 mei begeleidt Margriet den Hartog de eigen cantorij van de Remonstrantse kerk en De Witt Academy, die zij in 2002 samen met Yvonne Peters heeft opgericht en die ook regelmatig concerteert in de Remonstrantse kerk.
Er zal vooral muziek klinken die past bij het mooie Maarschalkerweerd orgel. Naast muziek van Mendelssohn en Rathbone is er veel samenzang, waaronder de feestelijk door André Verwoerd getoonzette psalm 93 voor koor, gemeente, trompet en orgel.
Uiteraard is zoals in elke kerkdienst iedereen van harte welkom.
De Remonstrantse kerk vindt u aan de Cornelis de Wittstraat 28 te Dordrecht. De aanvang is om 15:00 uur. De deur is open vanaf 14:30 uur.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.