Op 26 en 27 april is er weer van alles te doen in Dordrecht tijdens de Koningsdag en -nacht

25 april 2019
Op 26 en 27 april is er weer van alles te doen in Dordrecht tijdens de Koningsdag en -nacht

DORDRECHT - Dordrecht blijft feesten. Het grote evenement The Passion is nog maar net achter de rug of vrijdag en zaterdag zijn al weer de koningsdagactiviteiten. Op de Spuiboulevard vindt op 27 april de gratis toegankelijke dancetour plaats van 13.00 tot 21.00 uur, met dj’s als Lil Kleine, Bizzey en Jebroer. Er is die dag tevens de Aubade, de Oranje Vrijmarkt, de Oranjebandshow en een mooi portie vuurwerk op het Drierivierenpunt. Maar eerst is er op 26 april het Koningsconcert.

Koningsconcert 26 april
Het Koningsconcert met het Codarts Pop Orkest vindt plaats op de Aardappelmarkt rond de Nieuwe Haven. Het Koningsconcert begint om 20.00 uur. Het is de vierde jaar op rij, dat dit concert plaatsvindt. Verwacht een orkest met de beste studenten van jazz, pop en klassieke muziek afdelingen, die het publiek twee uur verwent.

Codarts is de schakel tussen talent en het internationale werkveld. Alles draait om verbinding tussen artiest, collega, tussen artiest en publiek, en samenleving. Het bijna 60 koppige orkest bestaande uit strijkers, blazers, harp, drums, percussie, bas, gitaar, toetsen en zang onder leiding van Ronald Kool staat garant voor een imponerende en veelzijdige show. Dit concert is gratis toegankelijk en geeft een mooie inkijk hoe muziek van deze tijd wordt uitgedragen door uiterst getalenteerde jonge muzikanten.

Mooi programma 27 april
Het Centraal Comité Oranjedag Dordrecht heeft ook dit jaar hard gewerkt om een mooi programma neer te kunnen zetten. De konigsdag begint de 27ste april traditiegetrouw met de Aubade. Die is van 10:30 tot 11.30 uur bij het Stadhuis en zal worden afgenomen door de Burgemeester. JD’s Big Band, het Jubal Drum & Bugle Corps en kinderkoren de Kerkuiltjes leveren een muzikale bijdrage en leden van de scouting hijsen de vlag. Na de aubade wordt een toost uitgebracht op de verjaardag van de Koning.

In het centrum van Dordrecht vindt de Oranjemarkt plaats van 7.00 tot 17.00 uur. Speciaal voor kinderen is er ook een speciale vrijmarkt, deze is alleen voor kinderen tot en met 12 jaar die hun spulletjes (zoals speelgoed) op een kleedje willen verkopen. De kindermarkt zal plaatsvinden in de Kloostertuin.

Optredens
Op diverse plaatsen in de stad vinden optredens plaats, zowel binnen als buiten. Zo is er bij Finns’ Dordrecht aan de Blauwpoortsplein 13 van 13.00 tot 20.00 uur Finns’ Koningshouse, met funkyhouse en techhouse klanken. Het hardrockcafé ’t Avontuur laat luid van zich horen van 14.00 tot in de kleine uurtjes met diverse rock- en metalbands. De eerste band Joy killed the duke begint om 16.00 uur. Kijk voor meer optredens op https://koningsdagindordrecht.nl/

Dancetour
Programma Dancetour:
13.00-13.20
Winnaar DJ Clash
13.20-14.20
Bizzey
14.20-15.15
Bougenvilla
15.15-16.30
Trobeats
16.30-17.30
Afro Bros
17.30-18.00
Lil Kleine
18.00-18.30
Wessel S
18.30-19.00
Jebroer
19.00-20.00
STUK
20.00-21.00
Ruthless

Vuurwerkshow
Ook dit jaar is er ter afsluiting van Koningsdag op het Drierivierenpunt  een vuurwerkshow. Het vuurwerk wordt in samenwerking met de buurgemeenten Papendrecht en Zwijndrecht vanaf een ponton afgestoken. De vuurwerkshow start om 22.30uur, duurt ongeveer 20 minuten en is vanaf het Groothoofd en Merwekade perfect te zien.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.