Duurzaamheidscentrum Weizigt trapt de Week van ons Water in de Drechtsteden af met de Waterspelen

22 april 2019
Duurzaamheidscentrum Weizigt trapt de Week van ons Water in de Drechtsteden af met de Waterspelen

DORDRECHT - Van 1 tot en met 12 mei is het de Week van Ons Water. In heel Nederland worden er leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd, zo ook in de Drechtsteden. Op woensdagmiddag 1 mei trappen we de Week van ons Water feestelijk af met de Waterspelen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. Duik in de wondere wereld van het water!

Elke dag wordt er in Nederland hard gewerkt om iedereen te voorzien van schoon drinkwater en ons land waterveilig te houden. Wij vinden het heel normaal dat dit goed geregeld is, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Om iedereen nog eens extra bewust te maken van het water om ons heen, wordt er een landelijke Week van Ons Water georganiseerd. Tijdens deze week kun je de wereld van het water ontdekken en beleven. Ook de Drechtsteden sluiten aan bij deze speciale week en nodigen je van harte uit deel te nemen aan de spetterende activiteiten.

Waterspelen
Woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur vinden bij Weizigt de Waterspelen plaats. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan allerlei gratis activiteiten. Kom bijvoorbeeld waterdiertjes vangen en smaakwater proeven, waag je aan de spetterende waterspelletjes of knutsel je eigen watertuintje. Daarnaast is het Aquarama natuurlijk de hele week geopend.

Wat is er te doen in de Drechtsteden?
Duik de waterrijke natuur rondom de Drechtsteden in met een natuurgids om bevers of misschien wel een zeearend te spotten. Bezoek de molens van Kinderdijk, doe een kanotocht bij het Biesboschcentrum of een slootjesonderzoek in de Zwijndrechtse Waard en vang waterdiertjes. Of ruil als Dordtse inwoner je tuintegel in voor een plant. In het Aquarama bij Duurzaamheidscentrum Weizigt beleef je hoe de Weg van het Water stroomt en leer je van alles over water op de wereld, water in de Drechtsteden, water in je eigen huis, drinkwater en het riool. Voor alle informatie over de Week van Ons Water en de verschillende activiteiten, kijk je op www.weizigt.nl/weekvanonswater of www.weekvanonswater.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.