Dordrecht een van de pilotgemeenten van het Actieprogramma Dak- en thuisloze jongeren

01 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Dordrecht een van de pilotgemeenten van het Actieprogramma Dak- en thuisloze jongeren

DORDRECHT - Samen met 11 andere gemeenten in het land neemt Dordrecht deel aan het landelijke Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. Doel van het Actieprogramma is om er voor het eind van 2021 voor te zorgen dat alle (potentiële) dak- en thuisloze jongeren de hulp en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

Uit signalen van sociale wijkteams, Leger des Heils en zorginstellingen in onze regio blijkt dat er sprake is van een toename van dak- en thuisloze jongeren in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard-Vijfherenlanden. Samen met partners waaronder Trivire en het Leger des Heils gaan we een extra impuls geven aan de huidige aanpak van de problematiek van dak- en thuisloze jongeren. Daarbij gaan we ook nadrukkelijk jongeren zelf betrekken om mee te denken.

De opzet en insteek van Actieprogramma Dak- en thuisloze jongeren sluit goed aan bij onze lopende aanpak van kwetsbare jongeren met multi-problematiek, de opgave Jongeren op de rit. Hoewel de huidige aanpak niet zonder succes is, is er behoefte aan een stevige impuls op het huisvestingsvraagstuk. Dit sluit ook aan bij visie op opvang van kwetsbare groepen in Dordrecht, die in opdracht van de gemeenteraad, dit jaar wordt opgesteld.  Dordrecht ziet veel kansen om slagen te maken in de aanpak voor dak- en thuisloze jongeren, zowel in Dordrecht zelf als de regio Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.