Kunstijsvereniging de Drechtsteden financiert ijsshow mede door Grote Clubactie

01 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Kunstijsvereniging de Drechtsteden financiert ijsshow mede door Grote Clubactie

DORDRECHT - Op 26 mei gaat het gebeuren in de ijshal in Dordrecht. Dan staat de ijsshow ‘Urban Dynamics’ van Kunstijsvereniging de Drechtsteden gepland. Een jarenlang doel van de Dordtse ijsvereniging, dat nu eindelijk, mede door de Grote Clubactie, kan worden gerealiseerd.

Van ijshal naar ijstheater
De ijshal, waar de leden van Kunstijsvereniging De Drechtsteden trainen, wordt de 26e omgetoverd tot een waar ijstheater. Helma Zock van De Drechtsteden vertelt dat de vereniging nog druk bezig is met de voorbereidingen. ‘Mobiele tribunes en belichting zijn hierbij de grootste kostenpost. De opbrengst van de Grote Clubactie is een mooie financiële bijdrage en maakt het makkelijker om dit te realiseren.’

Jubileumjaar
Dit jaar bestaat Kunstijsvereniging De Drechtsteden 40 jaar, een mooie gelegenheid om extra uit te pakken. ‘Het jubileumjaar is eigenlijk alleen een aanleiding voor de show en zal minder als thema in de daadwerkelijke voorstelling terugkomen’, vertelt Helma. ‘Verder organiseren wij dit jaar nog andere evenementen, zoals een rad van fortuin, een reünie in april en een oliebollendisco, die allen in het teken staan van ons jubileum.’

Eigen clubactie voor meer verkoop
Net als de Urban Dynamics show is ook de opbrengst van de Grote Clubactie een echte teamprestatie. Zo hebben vrijwilligers van de club voornamelijk de jongere leden gemotiveerd en geholpen waar nodig. Deze leden zijn langs de deuren gegaan om actief loten te verkopen. Hier hing vanuit de vereniging een eigen beloningssysteem aan vast, waarbij de leden een bepaalde prijs konden uitzoeken als ze meer dan tien loten hadden verkocht. Mede door deze motivatie hebben de jongens en meisjes samen €3.061,30 opgehaald, waarvan 80% direct naar de vereniging gaat!

Toekomst
Kunstijsvereniging De Drechtsteden heeft goede herinneringen overhouden aan de Grote Clubactie van dit jaar. Met deze mooie opbrengst is de motivatie aanwezig om de doelen van dit jaar te overtreffen. ‘Wij zullen ongetwijfeld weer mee doen. Het doel zal dan wellicht het organiseren van activiteiten voor onze leden zijn’, aldus Helma.

Landelijke opbrengst Grote Clubactie
Totaal namen in 2018 ruim 5.100 clubs deel aan de Grote Clubactie. De landelijke opbrengst voor de verenigingen bedraagt bijna 9 miljoen euro. De deelnemende clubs verkopen dan ook elk jaar meer loten en dat is vooral dankzij de inzet van eigen jeugdleden. Zij nemen in bijna alle gevallen het merendeel van de lotenverkoop voor hun rekening. Van de totaalopbrengst gaat 80% naar de deelnemende clubs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.