Pollers in de Wijnstraat, de Grotekerksplein-Grotekerksbuurt en Grote Markt tijdelijk naar beneden

02 mei 2019
Pollers in de Wijnstraat, de Grotekerksplein-Grotekerksbuurt en Grote Markt tijdelijk naar beneden

DORDRECHT - De afsluiting van de Engelenburgerbrug, om de Korte en Lange Geldersekade opnieuw te bestraten, in de periode van 23 april tot en met 25 juli, leidt tot nogal wat verkeersproblemen. Veel mensen vroegen de gemeente om de poller in de Wijnstraat te laten zakken. Gisteravond laat is besloten om dit ook te doen. Behalve de poller in de Wijnstraat zijn ook de pollers van de Grotekerksplein-Grotekerksbuurt en Grote Markt naar beneden. Dat blijft zo totdat het werk rond de brug klaar is. De gemeente hoopt dat hiermee de verkeersproblemen voorbij zijn.

De gemeente richt de Lange Geldersekade en de Korte Engelenburgerkade opnieuw in en vernieuwt de bestrating. Ook de Korte Geldersekade en de Houttuinen tot aan de Vleeshouwersstraat worden aangepakt. Daarnaast wil de gemeente onderhoudswerkzaamheden aan de Engelenburgerbrug uitvoeren.

Dit betekent dat automobilisten van 23 april tot en met 25 juli geen gebruik gemaakt kunnen maken van de Engelenburgerbrug om het havengebied te bereiken. Het verkeer wordt omgeleid via de Aardappelmarkt, de Grote Markt en de Wijnstraat. Bij de werkzaamheden wordt rekening gehouden met evenementen als Big Rivers Festival.

Het ontwerp
• Het ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte gaat zoveel mogelijk uit van de bestaande situatie en verbetert met name het gebruik en comfort.
• Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. Ze komen nagenoeg op dezelfde plekken te liggen.
• De toegepaste materialen, natuursteen banden, gebakken klinkers en 'kinderkopjes' zijn karakteristiek voor de binnenstad. De kinderkopjes worden gezaagd en met de platte kant naar boven gelegd. Daardoor verbetert het comfort voor fietsers en voetgangers sterk.
• Door boomroosters vlak in de bestrating toe te passen, wordt het mogelijk om over een veel breder stuk langs de kade te wandelen en kun je ook gemakkelijker met rolstoelen en met kinderwagens langs de kade lopen.
• Er komen minder bomen terug. Hierdoor verbeteren de groeiomstandigheden.
• In de nieuwe kade en nabij de giraf komen mogelijk verwijzingen naar het rijke verleden van dit gebied (o.a. de stadsmuur/torens en de handel)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.