Present Dordrecht-Papendrecht wint € 5000

12 maart 2019
Present Dordrecht-Papendrecht wint € 5000

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Zaterdag 9 maart waren vijf organisaties van vrijwilligers uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de nominatiewedstrijd “Help Nederland vooruit”. De ING-bank Had voor de regio Dordrecht en omgeving, vijf verenigingen genomineerd. In februari konden mensen hun stem uitbrengen.

Uit Leerdam was “Fietsmaatjes” genomineerd, uit Altena “Stichting GSW”, uit Lingewaal “Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning”, uit Dordrecht “Stichting Present Dordrecht-Papendrecht” en de “KNRM Reddingstation Dordrecht”. Die laatste Stichting had juist tijdens de prijsuitreiking haar 1000ste uitvaart.

Toch was het Present Dordrecht-Papendrecht dat uiteindelijk met de cheque van 5000 euro naar huis ging. De Stichting zit sinds een half jaar in een pand aan de Noordendijk 89-2. Van hieruit worden in Dordrecht en omgeving allerlei werkzaamheden verricht door diverse vrijwilligers bij mensen die zelf niet de middelen hebben deze klussen te verrichten. Denk aan het opknappen van een woning, van een kinderkamer en van een tuin.

Present probeert een beweging op gang te brengen bij mensen, om juist om te zien naar hen die het nodig hebben. De Stichting is blij met de cheque die ze zaterdag 9 maart op het ING-kantoor in Dordrecht in ontvangst mocht nemen. Ellen van Dorp en Tineke Geertsma, de coördinatoren van Present Dordrecht – Papendrecht, vertelden dat dit mooie bedrag vooral gebruikt zal worden voor de kinderen in achterstandsituaties.

Na afloop werd ING bedankt voor de prima georganiseerde nominatiewedstrijd en de mooie prijsuitreiking. Wie meer wil weten over de Stichting: www.presentdordrecht-papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.