Bedrijven doneren gereedschap en schildermateriaal voor Stichting Present

02 mei 2019
Bedrijven doneren gereedschap en schildermateriaal voor Stichting Present

DORDRECHT/PAPENDRECHT - Via een leuke match op de beursvloer wilde een bedrijf materiaal doneren aan Stichting Present Papendrecht-Dordrecht, om hun projecten voor kwetsbare hulpontvangers mogelijk te maken. Zo stelden zij een grote set met allerlei gereedschap samen.

Daarnaast werden ook partners van het bedrijf enthousiast om Present te helpen. Zij doneerden ook verschillende soorten gereedschap. Van moersleutels tot hamers, van accuboormachine tot tangen. Een bedrijf hielp tevens met allerlei schildermateriaal. Op deze manier werden deze bedrijven ook een beetje ambassadeur voor het werk van Present en worden andere bedrijven enthousiast om zich op deze manier maatschappelijk betrokken in te zetten.

De Stichting is blij met de geschonken spullen. Veel hulpaanvragen die bij Present binnenkomen hebben te maken met het verrichten van klussen. De aangeboden spullen zijn dan ook meer dan welkom. Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen zijn. Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. De stichting heeft een kantoor aan de Noordendijk 89-2.

Maatschappelijke Beursvloer
Bij een Maatschappelijke Beursvloer ontmoeten bedrijven, serviceclubs, scholen, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en overheden elkaar. Het doel is het maken van een match. Wat de één biedt, is voor de ander zeer gewenst. De matches hebben betrekking op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Er wordt gehandeld op de Maatschappelijke Beursvloer, maar met gesloten beurzen.

In 2018 zijn 239 matches tot stand gekomen.. Vraag en aanbod kwamen hier samen, met als doel bij te dragen aan een betere samenleving.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.