Burgemeester Wouter Kolff opent maandagmorgen jongerendebat in de Grote Kerk Dordrecht

05 mei 2019

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff opent maandag 6 mei om 09.30 uur het debat van Dordtse jongeren in hun eigen synode. Scholieren van de Dordtse middelbare scholen gaan maandag 6 mei 2019 om 09.30 uur met elkaar het debat aan in de Grote Kerk.

Op die dag exact 400 jaar geleden werden in deze Kerk de Dordtse Leerregels als resultaat van de toenmalige Synode voorgedragen.

Een belangrijk thema in de leerregels was de plaats van 'de vrije wil'. De lijnen lopen door naar het heden: in wat voor 'vrij' Nederland willen de jongeren leven? Hoe raakt bijvoorbeeld moderne techniek de autonomie van burgers, zijn de jongeren nog de baas over hun smartphone?


Om 9.30 uur start het programma waarin het draait om jongeren en de Dordtse Synode, in het bijzonder wat die synode om het lijf had, en wat de zeggingskracht vandaag de dag nog is. Speciaal daarvoor heeft het Reformatie Instituut Dordrecht (RID) een lesbrief ontwikkeld, die ter voorbereiding is behandeld op de scholen.

(Foto: Wim van de Pol)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.