SSKW gaat verder onder de naam: SPUI93 | Kenniscentrum Vrijwillige Inzet

06 mei 2019 door Hennie van der Zouw
SSKW gaat verder onder de naam: SPUI93 | Kenniscentrum Vrijwillige Inzet

DORDRECHT - Het 40-jarige Samenwerkingsverband Sociaal Kultureel Werk (SSKW) zet haar werkzaamheden voort onder de naam SPUI93, Kenniscentrum Vrijwillige Inzet. Op hetzelfde adres, met hetzelfde doel: ondersteunend zijn aan vrijwilligers, initiatieven en vrijwiligersorganisaties, met een vernieuwende werkwijze die recht doet aan ontwikkelingen in Dordrecht en de Drechtsteden.
SPUI93 slaat op het adres: Spuiweg 93.

Stand van zaken
De gemeente heeft de beslissing genomen om het samenwerkingsverband tussen SSKW en MEE Drechtsteden in het Vrijwilligershuis Drechtsteden niet langer financieel te ondersteunen. Na overleg met allerlei organisaties in de stad is een nieuw beleid opgesteld en vertaald in de beleidsnotitie ‘Vrijwillige Inzet in Dordrecht 2019-2022’.

SPUI93 al stevig verankerd
Fokje Bosma, werkzaam bij het SSKW/SPUI93 en tot 1 juli 2019 coördinator van het Vrijwilligershuis, ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “SPUI93 is een kenniscentrum voor organisaties waar vrijwilligers werken, voor burgerinitiatieven, vrijwilligers, ondernemers, ambtenaren en gemeenten. We bewegen door de stad, ontmoeten en verbinden mensen en initiatieven. We zijn wegwijzers en kennisverzamelaars; samenwerkers en pro-actieve mogelijkmakers. Door onze vele contacten en samenwerkingen op vele fronten weten we wat er speelt in de stad en weten mensen ons te vinden.
Ondertussen beheren we de vernieuwde VrijwilligersVacaturebank plus de Vrijwilligersacademie. Ook bieden we een reeks van praktische diensten aan, waaronder de drukkerij, verhuur vergader-/kantoorruimte , hulp bij financiële en/of ledenadministratie en bieden allerlei hand- en spandiensten aan.”

Bosma: “Wij zijn stevig verankerd in de Dordtse samenleving. Het SSKW bestaat al 40 jaar en heeft vele stormen doorstaan. Dankzij de steun van onze leden en samenwerkende partijen bleven we overeind en gingen we met onze tijd mee. De laatste vier jaar onder de naam Vrijwilligershuis Drechtsteden”.

“Ondertussen hebben wij als SSKW-medewerkers en -bestuur anders leren werken en denken. Met behoud van de betrouwbaarheid, lage drempel en gedrevenheid van het oude SSKW hebben wij ook geleerd ons beter te profileren, zichtbaarder te zijn in de stad en in de wijken. Het verbinden en versterken van organisaties en mensen die zich vrijwillig willen inzetten, geven we in de toekomst nog meer gerichte aandacht op maat. En bij een nieuwe frisse start hoort een nieuwe naam.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.